Sestre milosrdnice u velikoj mjeri prate i podržavaju djelovanje Udruge sv. Vinka u Republici Hrvatskoj kroz suradnju s konferencijama diljem domovine.

Udruga se okuplja jednom godišnje na radnom sastanku – Godišnjoj skupštini. Prisutni su predsjednici konferencija, članovi raznih tijela koja oblikuju i vode djelovanje udruge te još pokoja sestra i član Udruge. Na radnom dijelu ovaj su put bile nazočne s. M. Gracijana Gracin iz Splita i s. M. Elizabeta Glasnović iz Šibenika.  

Ono što je ovu skupštinu učinilo posebnom jest da se održavala u prostorijama Kuće matice koje su ustupljeni Udruzi na idućih deset godina. Već duže vrijeme prisutna je želja i nastojanje da do toga dođe, i od strane Udruge i sestara. Potpisivanjem ugovora o ustupanju prostora Udruzi, u ime Družbe je ugovor potpisala provincijalna poglavarica Provincije Bezgrješnog Začeća, s. M. Barbara Vručina, a u ime Udruge predsjednica gđa Anđelka Samardžić.

Radni dio skupštine i ručak protekli su u izuzetno ugodnoj obiteljskoj atmosferi, a sestre su svojom tihom prisutnošću i budnim okom znatno doprinijele tom ozračju. Sve prisutne pozdravila je i vrhovna poglavarica Družbe, č. m. Miroslava Bradica.

Nakon ručka, duhovnik Udruge pater Dario Grbac u gimnazijskoj kapeli predvodio je klanjanje i svetu misu.

Neka je u svemu blagoslovljen Bog!  (smg)

 

02.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje