Za vrijeme komunizma u Zadru, Kaštel Starom te jedno vrijeme u Supetru i Sinju sestre čuvaju djecu roditelja koji su u radnom odnosu. Djeca su kod sestara većinom dolazila u jasličkoj dobi, s oko šest mjeseci, i ostajala do školskoga uzrasta. Demokratske promjene donose promjene i u rad naših vrtića. Odgojno-obrazovna djelatnost predškolske djece od listopada 1992. odvija se institucionalno. U novoizgrađenim objektima tijekom Domovinskoga rata otvaraju se vrtići pri našim samostanima u Kaštel Starom, Sinju i Zadru. Koncem 1999. godine vrtići su ujedinjeni u jedan novi – Dječji vrtić Blagovijest sa sjedištem u Kaštel Starom i podružnicama u Zadru i Sinju. Kroz ovo institucionalizirano razdoblje postojanja obrazovnog rada s djecom predškolske dobi, kroz naš vrtić prošlo je oko 1550 djece. 

 


 

Kaštel Stari: Vrtić je započeo s radom 1. listopada 1992. pod nazivom Dječji vrtić Zvjezdice s 80 upisane djece. Danas u vrtiću ima 54 djece u dvije mješovite skupine. Od njegova osnutka do danas kroz vrtić je prošlo oko 800 djece. 

 

Sinj: Vrtić je započeo s radom 1. rujna 1994. pod nazivom Dječji vrtić Mama Roza. Bilo je upisano 76 djece u tri odgojne skupine. Danas u vrtiću ima 44 djece u dvije odgojne skupine. Kroz vrtić je do danas prošlo 470 djece. 

 

Zadar: Vrtić je započeo s radom 1. rujna 1993. pod nazivom Dječji vrtić Zvončići s 45 upisane djece u dvije odgojne skupine. Danas vrtić pohađa 41 dijete. Od njegova osnutka do danas kroz vrtić je prošlo 280 djece. 

 

Neka u našem daljnjem radu s djecom, kako bi rekao sv. Vinko, ljubav bude balzam koji će svojim ugodnim mirisom prodahnjivati sve. 

Više...

06.jpg