I došao je dan Pedesetnice. Bijasmo okupljene u večeri bdijenja, u mislima i dragom sjećanju – mi mnogi, a u našoj kapeli mi sestre iz zajednice. Molile smo i zahvaljivale.

Molitveno-rekreativni susreti zbivali su se iz vazmenog tjedna u tjedan; animirale su ih s. M. Dijana, s. Antonija i s. M. Gracijana te VIS Znak mira. I prisutnost je sestara na susretima bila zamjetna. Nije bilo problema ni kada je pandemija u kojoj jesmo „zatvorila“ Znak mira, jer je tada VIS Gloria s Kmana istom mladenačkom vedrinom i spremnošću s nama slavio Oca Nebeskog.

dbdjenje21Tako smo zaokružili vazmeni hod pod naslovom Zar ne razumijete? u našem samostanu. Tko je što i koliko uspio razumjeti – ostaje i dalje pitanje, ali i trajni izazov. Ostaju i činjenice: moguće je biti protočan na liniji Nebo – zemlja, u oba smjera, imamo jedni drugima što reći, imamo jedni od drugih što čuti – te u tim izričajima prepoznavati i dah Duha koji želi biti s nama i po nama širiti Kraljevstvo Neba na zemlji. Zajedništvo mladosti i sestara potvrđuje da radost dijeljenjem biva veća, da se uvijek ima što pitati, reći… da bi se lakše razumjelo.

Zato smo u predvečerju Svetkovine zahvalno i obnovljenom nadom molile da Duh Sveti obnovi lice zemlje! (smg)

06.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje