Ovogodišnje slavlje polaganja redovničkih zavjeta i proslava jubileja 14. kolovoza protekla je u, kako se to danas zgodno naziva, novim normalnim uvjetima, no to nije nas spriječilo da se istinski radujemo s našim svečaricama te se tako svi zajedno obnovimo po ljubavi kojom nas Gospodin blagoslivlja, jer sve je od Njega, po Njemu i za Njega.

Razlog za sestrinsku radost i zajedništvo ove su nam godine podarile sestre koje su obilježavale obljetnice svog ustrajnog hoda stazom života posvećenog Zaručniku Kristu, a po primjeru sv. Vinka i sv. Lujze. To su: s. M. Josipa Gracin koja slavi 75 godina redovničkog služenja i s. Marijana Matić 60 godina, a koje nažalost zbog nastale epidemiološke situacije i zbog visokih godina i nemoći  nisu bile fizički s nama prisutne, ali vjerujemo da su duhom bile dionice slavlja. Zatim šest sestara koje su slavile svoj zlatni jubilej – 50 godina: s. M. Vladimira Ivanić, s. M. Karolina Zebić, s. M. Rozelina Zebić, s. M. Nada Tadić Šutra, s. M. Slavomira Silić i s. M. Agneta Đerek te s. Kristijana Čapeta koja je proslavila svoj srebrni jubilej – 25 godina redovničkog služenja Bogu i braći ljudima.

Ipak poseban razlog za slavlje ove su nam godine podarile dvije sestre – s. M. Mirela Delonga, koja je polagala doživotne zavjete, i s. M. Valentina Ivković Mandac koja je polagala prve redovničke zavjete na tri godine.   

Svečano misno slavlje predvodio je fra Bojan Rizvan, OFM, u zajedništvu s desetak svećenika među kojima je bio i fra Petar Lubina, naš kapelan, koji je uvodio u obred polaganja zavjeta. Pjevanje je animirao sestarski zbor pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačina.

U svojoj je propovijedi fra Bojan biranim riječima, koje su izvirale iz evanđeoskog teksta o Kristu koji je istinski trs, čestitao sestrama jubilarkama na hrabrosti i ustrajnosti u življenju milosrdničkog poslanja tijekom godina i na postojanosti da ostanu kao loze ucijepljene na istinski trs koji obogaćuje život onima koji ostanu u njemu. Sestrama koje su polagale svoje zavjete čestitao je na hrabrosti odaziva Onome koji ih je odabrao između mnogih i zaželio im da ne izgube radost u srcima, a bit će u životu puno napasti koje će ih na to tjerati. Uputio ih je na gledanje Onoga koji nagrađuje one koji ostanu u njegovoj ljubavi i kao njegovi prijatelji ustraju do konca. Na kraju je svim sestrama poželio da budu hrabre i radosne svjedokinje Isusa Krista i da istinski žive svoj redovnički život jer svijet treba redovnike i redovnice kojima radost isijava s lica, dobrota iz srca, ljubav iz djela.

Na kraju misnog slavlja svoju je čestitku uputio don Stipe Ljubas, dekan Cetinskog dekanata, zato što su i s. M. Mirela i s. M. Valentina rodom iz cetinskoga kraja koji je vrlo plodan redovničkim zvanjima.

Kao domaćin, prigodnom riječju okupljenima se obratila i s. M. Andrijana Mirčeta, provincijalna glavarica. Zahvalila je ponajprije Bogu za radosti i milosti kojima smo kao zajednica od Njega blagoslovljene; zahvalila je fra Bojanu, predslavitelju euharistijskog slavlja, ali i predvoditelju duhovnih vježbi koje su prethodile ovoj proslavi, svim prisutnim svećenicima; zatim sestrama jubilarkama i sestrama koje su polagale zavjete jer su one nositeljice ove radosti; roditeljima i rodbini sestara Mirele i Valentine i na kraju svim sestrama zajednice koje su darovale sva svoja nastojanja da sve prođe u iskrenoj radosti i bez ikakvih problema.

Radost zajedništva nastavljena je i kod zajedničkog stola i opet po novim normalnim uvjetima koji nas, ma kako bili novo-normalni, nisu spriječili da živimo radost današnjeg dana. I na kraju uz čestitku jubilarkama molimo za s. M. Mirelu i s. M. Valentinu da Onaj koji je ovo djelo u njima započeo neka ga i dovrši Njemu na slavu. (sad)

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje