Na blagdan Male Gospe, u provincijalnoj kući u Splitu, naše dvije kandidatice, Antonija i Barbara, započele su razdoblje postulature, odnosno bliže priprave za redovnički život.

Uoči molitve Večernje, sve sestre, a osobito kandidatice, pozdravila je s. M. Andrijana Mirčeta, provincijalna poglavarica, i biranim riječima zaželjela Antoniji i Barbari svaki Božji blagoslov na putu koračanja i redovničkog sazrijevanja tijekom jednogodišnje postulature koju će obavljati pod vodstvom učiteljice postulantica, s. M. Mihaele Lazić. Istaknula je da je postulatura vrijeme kada postulantice dublje uranjaju u smisao redovničkog života, povijest Družbe te proučavanje života i spisa naših utemeljitelja, sv. Vinka Paulskog i sv. Lujze de Marillac gradeći tako i svoj osobni temelj za puninu redovničkog života po zavjetima. U ime svih sestara Provincije čestitala im je na hrabrosti odaziva na redovnički poziv i pozvala i njih i sve sestre da ovo Božje djelo obilno prate molitvom jer u molitvi čovjek nalazi snagu i utjehu, ali i neizmjernu radost koja je kadra uz milost Božju svladati sve poteškoće koje se, po našoj slabosti i ljudskoj ograničenosti, na putu neminovno nalaze.

Pjevajući psalme Večernje iz srdaca naših izlijevale su se molitve za naše postulantice i za nova duhovna zvanja kako bi djelo milosrdne ljubavi po našoj Družbi živjelo i raslo na slavu Božju. Ni oči naše nisu se bojale suza radosnica gledajući postulantice zbog redovničkog zajedništva po sestrinskoj ljubavi, svjedočkom uresu redovničkog života.  

Poslije svečane Večernje i čestitanja radosno zajedništvo nastavljeno je u blagovaonici za obiteljskim stolom.

Dobri Bog neka upravi Antonijine i Barbarine korake da po primjeru sv. Vinka i sv. Lujze odvažno svoj život povjere Bogu služeći braći ljudima koji su u potrebi.

02.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje