U subotu 14. kolovoza 2021. u kapeli naše provincijalne kuće u Splitu proslavile smo polaganje redovničkih zavjeta i redovničke jubileje.

Pedesetu obljetnicu zavjeta proslavile su sestre s. M. Suzana Jureta, s. M. Bogdana Galić, s. M. Krunoslava Bežovan i s. M. Lauda Žižić, a šezdesetu obljetnicu proslavila je s. M. Gracija Akmadžić. Nažalost, proslavi nisu mogle nazočiti sestre jubilarke: s. Miroslava Ramov (70 godina zavjeta), s. Mirela Milun, s. Danijela Crnković, s. M. Ljiljana Perković Tabak, s. M. Mira Vrdoljak i s. M. Aurelina Kutleša (60 godina zavjeta) te s. M. Stjepanka Lukač i s. M. Augustina Nikolić (50 godina zavjeta).

Ipak, poseban razlog za slavlje ove su godine bila zavjetovanja dviju sestara: s. Marije Palić, koja je položila doživotne zavjete čistoće, siromaštva i poslušnosti, i s. M. Cecilije Bašić, koja je položila svoje prve redovničke zavjete na tri godine. One su na poziv Zaručnika slobodna srca odgovorile spremne služiti vršeći milosrdničko poslanje.

Svečano misno slavlje predvodio je mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski, u zajedništvu s trinaest svećenika. Pjevanje je animirao sestarski zbor pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačina.

Na kraju misnoga slavlja prigodnom riječju svečaricama i okupljenima obratila se s. M. Andrijana Mirčeta, provincijalna poglavarica. Zahvalila je ponajprije Bogu za radosti i milosti kojima je zajednica od Boga blagoslovljena; zahvalila je mons. Paliću na riječima poticaja i ohrabrenja; fra Petru Lubini, našem neumornom kapelanu; svim nazočnim svećenicima i bogoslovima; zatim sestrama jubilarkama – kako prisutnima tako i onima čija je imena glasno izgovorila i time ih učinila sudionicama slavlja; zatim sestrama koje su polagale zavjete; roditeljima i rodbini sestara Marije i Cecilije na čijim licima se čitala radost i koje je pozvala da ih nastave pratiti molitvom i podrškom i na kraju svim sestrama zajednice koje su darovale sva svoja nastojanja da sve prođe u redu i iskrenoj radosti.

 

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje