smJanja

U Sinju je 4. studenoga 2020., u 87. godini života i 61. godini redovništva, blago u Gospodinu preminula naša draga sestra M. Janja Rosandić. Pokopana je 6. studenoga u Splitu, na Lovrincu, tiho i skromno uz pridržavanje nužnih epidemioloških mjera zbog pandemije koronavirusa. Sprovodne obrede i svetu misu zadušnicu predvodio je fra Petar Lubina.

Papinska misijska djela u Republici Hrvatskoj objavila su međunarodnu videoporuku kojom misionari diljem svijeta te predstavnici mjesnih Crkava misijskih područja udružuju svoje glasove kako bi poslali poruku nade svijetu. U poruci sudjeluje i naša sestra misionarka s. M. Veronika Ćibarić, koja zajedno s još dvije sestre naše Provincije, s. M. Augustinom Nikolić i s. M. Ružom Raič, djeluje u Družbinoj misiji na Salomonskim otocima.

U nedjelju 27. rujna 2020., u samostanu svetog Vinka u Šibeniku proslavile smo svetkovinu sv. Vinka Paulskoga. Euharistijsko slavlje predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić uz koncelebraciju umirovljenog biskupa Ante Ivasa, generalnog vikara mons. Marinka Mlakića i samostanskog kapelana don Ivu Babačića. Zbog epidemioloških mjera na svečanost nisu bili prisutni laici i sestre iz drugih zajednica.

Ovogodišnju svetkovinu sv. Vinka dočekali smo u novim normalnim uvjetima zbog epidemije bolesti COVID-19, ali iako je to promijenilo naličje dosadašnjih proslava, vjerujemo da onaj žar i radost u srcu nisu ubile nikakve novo-normalne okolnosti. Zbog već poznatih epidemioloških mjera koje nas prate još od ožujka i mi smo, nažalost, morali ovogodišnju proslavu zatvoriti za javnost, ali vjerujemo da smo duhom i molitvom bili povezani sa svim...

FHA i prilagodbe te izazovi razdoblja post-COVID-19
za vinkovsku obitelj cijeloga svijeta

ZAJEDNO U MOLITVI, RAZMIŠLJANJU I DJELOVANJU

Potkategorije

07.jpg