sr andré2

SESTRA ANDRÉ RANDON, KKLJ: najstarija Europljanka i druga osoba po starini u svijetu, najstarija redovnica na svijetu.

Dosad je s. André imala čast biti najstarija Francuskinja. Ona je to još uvijek, ali odnedavno je najstarija osoba u cijeloj Europi. Taj je naslov postigla sa 115 godina života u lipnju kad je preminula Talijanka Maria Giuseppa Robucci-Nargiso. Lucile Randon, to je njezino krsno ime, automatski je postala najstarija osoba u Europi i druga po starini na svijetu. Samo je jedna Japanka starija od nje na planetu i to godinu dana.

obnzav 2019

Deset sestara naše Provincije Navještenja Gospodinova proslavilo je u kapeli Provincijalne kuće u Splitu, 14. kolovoza, obljetnice svojih redovničkih zavjeta. 

IMG 20190530 WA0011 Medium

U subotu, 25. svibnja, u samostanskoj kapelici u Zadru dvoje mladih, Ivan Rožić i Anamarija Perić, položili su svoja prva obećanja, a Ante Relja obnovio je svoja obećanja u Marijanskoj vinkovskoj mladeži. Sveto euharistijsko slavlje predvodio je pater Arkadiusz Krasicki, CSSp, u zajedništvu s ostalim mladima iz zajednice i sa sestrama. Pater Arek je u svojoj propovijedi postavio mladima jedno važno, a mogli bismo reći i presudno pitanje...

susret06 19

U petak 21. lipnja u kapeli Navještenja Gospodinova u Splitu održan je posljednji susret starijih i nemoćnih osoba za ovu godinu. Na misi su sudjelovali članovi Udruge sv. Vinka Paulskoga, članovi Marijanske vinkovske mladeži, štićenici Udruge Zvono i korisnici naše pučke kuhinje.

IMG 20190521 WA0007 Small

U četvrtak, 16. svibnja, sestre milosrdnice hrvatskih provincija zajedno s članovima Udruge sv. Vinka Paulskoga hodočastile su u Gospić, prigodom obljetnice mučeničke smrti službenice Božje s. Žarke (Julijane) Ivasić.

Potkategorije

08.jpg