Advent Mavric letter 2019

U pismu za ovogodišnje došašće, o. Tomaž Mavrič, CM, 24. nasljednik svetog Vinka, poziva nas da se zagledamo u providnosnu Božju ljubav i da promotrimo nekoliko ključnih tekstova svetoga Vinka Paulskoga koji nas poučavaju kako se pouzdavati u Boga i u njegovu trajnu brižljivost prema nama.

IMG 8161 Medium

U našem samostanu u Splitu, od 15. do 17. studenoga, održana je duhovna obnova za djevojke. Predvodili su je isusovci p. Hrvoje Mravak i novak vlč. Boris Jozić, a sudjelovalo je dvadesetak djevojaka iz različitih dijelova Dalmacije.

krike 19 019 Small

U subotu 5. listopada u Kričkama u blizini Drniša, u grkokatoličkoj crkvi, proslavljen je blagdan Pokrova Presvete Bogorodice. Liturgiju je predvodio ordinarij Križevačke eparhije mons. Milan Stipić uz svećenike rimokatoličkog i grkokatoličkog obreda, a uz brojni narod sudjelovale su i naše sestre iz samostana u Šibeniku.

thumbnail IMG 7015 Small

U subotu, 5 listopada, nas dvadesetak sestara milosrdnica pridružilo se redovnicama iz Splitsko makarske nadbiskupije na zajedničkom izletu – hodočašću u Zadar. Izlet je uz potporu oca nadbiskupa organizirao fra Petar Lubina, nadbiskupski delegat za redovnice.

d1779564 fc14 4e95 bae3 e21259893f26

U petak 27. rujna u našem samostanu u Šibeniku proslavile smo svetkovinu sv. Vinka Paulskoga. Za ovo slavlje pripremale smo se devetnicom i trodnevnom pripravom koju je na jutarnjim misama svojom homilijom i poticajnim riječima vodio don Ivo Babačić, kapelan naše zajednice. Na samu svetkovinu euharistijsko slavlje predvodio je šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić u zajedništvu s biskupom u miru mons. Antom Ivasom i dvanaest svećenika.

Potkategorije

09.jpg