vrtic naslovna

Naš dječji vrtić, koji djeluje u Kaštel Starom, Sinju i Zadru, pokrenuo je novu mrežnu stranicu koju možete otvoriti na poveznici:

Dječji vrtić "Blagovijest".

89f8de7d 2483 487c 94ca 2f5bff4c600e Small

30, 40, 45 – godine služenja Bogu i ljudima, godine redovničkog života, godine koje nisu samo broj već zbroj Božjih milosti, nezasluženih darova, zbroj naših odgovora. Slaveći obljetnice, prisjećamo se prijeđenoga puta, uspjeha i neuspjeha, grijeha i krjeposti, želja i planova. Iz skrivenih kutova javljaju se emocije na koje zaboravljamo živeći običnu svakodnevicu.

IMG 9595 Small

Današnje vrijeme nažalost pritišće čovjeka i nemali broj puta ga natjera da zaboravi na bližnjega pored sebe. Članovi Udruge sv. Vinka u zajedništvu sa sestrama milosrdnicama ustrajni su u organiziranju druženja starijih, bolesnih i osoba s invaliditetom kako bi im na taj način uljepšali stvarnost koja je puno puta i teška i bolna pokazujući im tako da nisu sami. Tako je i 17. siječnja upriličen prvi susret u 2020. godini. Uranjajući u otajstva...

IMG 9663

U siječnju 2020. godine valjalo je opet na hodočasnički put. Ovaj put okupile smo se 18. siječnja oko Gospe Vrpoljačke, Gospina svetišta u Šibenskoj biskupiji. Tridesetak sestara, od Zadra do Splita, oko Majke – Gospe od Okova! Niz radosnih susreta i razgovora posulo je svetište. U okrilju Gospe koja kida okove don Ivo Babačić ispovijedao je svojom radosnom prepoznatljivom raspoloživošću. Tako smo se za misno slavlje spremale moleći Krunicu i...

4a9a4d7b ae2e 4dd7 a115 3f79cc383931 Medium

Naš je zbor pod ravnanjem s. M. Mirte, 29. prosinca na blagdan Svete obitelji, održao božićni koncert u splitskoj župi Svete obitelji. Prije koncerta zbor je pjevanjem animirao sveto misno slavlje koje je predslavio fra Matej Jovanovac. Koncert je najavila s. M. Andrijana Mirčeta, provincijalna poglavarica, a na kraju je u ime Župe zboru zahvalio župnik fra Kristijan Kovačević.

Potkategorije

13.jpg