U Vinkovcima je, 29. travnja 2023., preminula naša sestra M. Eva Ivanić. Doživjela je 73 godine, a 52 godine je Bogu i bližnjemu služila. Pokopana je 4. svibnja na splitskom groblju Lovrinac. Sprovodne obrede vodio je župnik fra Kristian Stipanović, a svetu misu zadušnicu u kapeli provincijalne kuće nadbiskup Želimir Puljić, apostolski administrator Splitsko-makarske nadbiskupije. U ime zajednice od pokojne sestre oprostila se s. Vilma Šurjak, kućna poglavarica samostana sv. Vinka u Zadru.

Na Uskrsni ponedjeljak prisjećamo se susreta dvojice učenika s Isusom na putu u Emaus. Oni nas uče životno važnoj stvari: nikada se ne zatvoriti u svoj svijet, nego svoj život dijeliti s drugima i krenuti Isusu ususret. Stoga smo se i mi sestre milosrdnice iz Splita, Sinja i Šibenika odlučile organizirati i krenuti na naš put u Emaus gdje i nama Isus dolazi u susret.

Ovogodišnjoj proslavi naslovne svetkovine naše Provincije, svetkovini Navještenja Gospodinova, prethodila je kao i do sada trodnevna duhovna priprava.

Potkategorije

05.jpg