U Sinju je 12. prosinca 2021., u 82. godini života i 61. godini redovništva, blago u Gospodinu preminula naša draga sestra M. Ljiljana Perković Tabak. Pokopana je 13. prosinca na groblju sv. Frane. Svetu misu zadušnicu u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske predslavio je fra Perica Maslać, župnik. U ime zajednice od pokojne sestre oprostila se s. M. Mirela Delonga.

BOLESNICI I STARIJE OSOBE
SNAŽNI GRADITELJI SVIJETLE BUDUĆNOSTI ISPUNJENE NADOM

Dragi članovi vinkovske obitelji,
milost i mir Isusov bili uvijek s nama!

Svake godine Crkva nam nudi milosni dar nazvan „došašće” koji nam pomaže na poseban način pripraviti svoje srce i duh na božićno vrijeme. Nastavljajući razmišljanje o svetome Vinku Paulskom kao „mistiku kršćanske ljubavi”, pozivam sve nas da tijekom ovogodišnjega došašća meditiramo o...

U Sinju je 4. listopada 2021. blago u Gospodinu preminula naša draga sestra M. Magdalena Vrdoljak. Doživjela je 83 godine, a u milosrdničkom je zvanju 63 godine Bogu i bližnjemu služila. Pokopana je 5. listopada 2021. na splitskom groblju Lovrinac. Sprovodne obrede i svetu misu zadušnicu predvodio je fra Petar Lubina. U ime zajednice od pokojne sestre oprostila se s. Mirjam Škopljanac Mačina.

U svijetu u kojem svi nekamo žure, zastanimo na trenutak. Osvrnimo se oko sebe. Obratimo pažnju na ljude koji nas okružuju. Od pretjerane brige za sebe i svoje potrebe, zanemarujemo druge. Skupina koja se posebno izdvaja su stariji ljudi. Godine donose svoje. Dolazi to vrijeme kada nas naše tijelo jednostavno izdaje. Tako valjda to ide. Iako ne želimo, na to pak ne možemo utjecati. Treba nam netko da se brine o nama. Kako treba brinuti o...

S prvim danima jeseni polja, voćnjaci i vinogradi daruju nam raznovrsne plodove. Zato svake godine početkom listopada obilježavamo Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje. Različitim svečanostima i manifestacijama uz blagoslov, molitvu i simbolično blagovanje kruha zahvaljujemo na svim plodovima, radostima, uspjesima i darovima kojima smo tijekom godine bili obdareni.

Potkategorije

08.jpg