Na blagdan Male Gospe, u provincijalnoj kući u Splitu, naše dvije kandidatice, Antonija i Barbara, započele su razdoblje postulature, odnosno bliže priprave za redovnički život.

Kao i svake godine mjesec kolovoz u našem samostanu neobično je aktivan, uz brojne odlaske na godišnji odmor ili pak povratke, u devetnici Velikoj Gospi veći broj sestara okuplja se u godišnjim duhovnim vježbama. Ove godine voditelj duhovnih vježbi bio je don Vedran Torić, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Članovi Marijanske vinkovske mladeži u Hrvatskoj sa svojim sestrama duhovnim pratiteljicama sudjelovali su na Međunarodnom susretu Marijanske vinkovske obitelji u Portugalu od 29. srpnja do 1. kolovoza 2023. Susret je održan u prostorijama srednje škole u gradu Felgueirasu.

(IKA) U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja na kninskoj tvrđavi je 3. kolovoza održana 9. pjesnička manifestacija domoljubne poezije „Stijeg slobode“ – „Stina pradidova“.

Dan duhovnih zvanja Cetinske krajine održan je u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske u utorak 1. kolovoza 2023. Susret je počeo pokorničkim bogoslužjem u 10:30 kojim je predsjedao don Ante Mateljan, profesor na Katoličkom bogoslovnom fakultetu i katedralni župnik u Splitu.  Nakon pokorničkog slavlja održano je euharistijsko slavlje kojim je predsjedao nadbiskup Ante Jozić, apostolski nuncij u Bjelorusiji. U koncelebraciji su bili gvardijan...

Potkategorije

12.jpg