Marijanska vinkovska mladež, međunarodno je društvo koje proistječe iz ukazanja Blažene Djevice Marije sv. Katarini Labouré 1830. godine. Povijesno središte Međunarodnog društva marijanske vinkovske mladeži je kapela Čudotvorne medaljice u Parizu (Rue du Bac), Francuska, mjesto Marijina ukazanja sv. Katarini Labouré. Blažena Djevica je rekla: »Želim da se osnuje udruženje mladeži na koje ću izliti mnoge milosti« (Prvo ukazanje, 18. srpnja 1830.) Ova je kapela središte molitve i hodočašća članova Društva. Sjedište Međunarodnoga tajništva nalazi se u Madridu, u Španjolskoj.

Marijanska vinkovska mladež uz Hrvatsku, prisutna je u 66 zemalja i broji više od 100 000 članova.

Društvo je crkveno, laičko, marijansko i vinkovsko. Čine ga mladi i odrasli članovi, s posebnim naglaskom na mladež, prema zahtjevu Blažene Djevice Marije. Članovi nastoje živjeti marijansku duhovnost, vlastitu Društvu, te apostolski djelovati u vinkovskom duhu. Svoj poziv i poslanje članovi žive kroz molitvu, formaciju i posvetu.

Poslanje Marijanske vinkovske mladeži je:

  • SLUŽITI Isusu Kristu prisutnom u siromasima osobito u najpotrebnijima.
  • Tražiti mlade koji se suočavaju s poteškoćama i POSVETITI im se pružajući im mogućnosti koje daju smisao njihovim životima.
  • Sudjelovati u trajnoj FORMACIJI kako bi Crkvi i društvu ponudili kvalitetno služenje.
  • Ujediniti svoje napore s drugim osobama i institucijama, osobito s drugim granama VINKOVSKE OBITELJI; s njima zajedno djelovati u obliku projekata, uključujući se u aktivnosti koje donose promjenu nepravednih situacija.
  • Po Marijinom primjeru živjeti život pun Boga, SVJEDOČEĆI njegovu ljubav u svijetu; poput proroka, i preko svoje posvete, evanđelje činimo vjerodostojnim.

Simbol raspoznavanja Međunarodnog društva marijanske vinkovske mladeži je čudotvorna medaljica.

Preuzeto sa: www.milosrdnice-rijeka.org


 

Prvo društvo Marijanske vinkovske mladeži na području Provincije Navještenja Gospodinova osnovano je u župi Kistanje 23. ožujka 2014. Tada je pedesetak mladića i djevojaka pred cijelom župnom zajednicom dalo svoja obećanja i primilo Čudotvornu medaljicu. Vjerujemo da ćemo u toj djelatnosti rasti i dalje uz Božji blagoslov, zagovor i zaštitu Blažene Djevice Marije od čudotvorne medaljice i sv. Vinka, neumornog apostola ljubavi prema bližnjima.

 

10360548 974974502531656 3178927841453003595 n

07.jpg