Dana 1. lipnja 2024. održan je susret za djevojčice u Samostanu susreta Ćurlini. Na susret se odazvalo 26 djevojčica iz Sinja, Brnaza i Turjaka. Tema susreta, koji su animirale s. Ines Elek, s. Antonija Delonga, s. M. Mirela Delonga i s. M. Cecilija Bašić, bila je Presveto Srce Isusovo – izvor neizmjerne ljubavi. Euharistijsko slavlje predslavio je don Slavko Volarević, župnik župe sv. Mihovila u Trilju.

Tijekom molitvenog djela susreta razmišljalo se, u duhu lipanjskih pobožnosti, o Presvetom Srcu Isusovu koje nas na izvrstan način poučava kako se međusobno ljubiti pravom ljubavlju: ljubavlju koja se daruje, a da zauzvrat ne traži naknadu. Srce je organ koji otkucajima označava život. Ono je i simbol ljubavi kojemu nije potreban nikakav dodatni tekst jer ama baš svi znaju da srce ne treba riječi da bismo osjetili i razumjeli da nas netko voli. Pitanje je želimo li mi to ispravno razumjeti jer time Krist od nas traži da ljubimo onako kako On nas ljubi, a jesmo li spremni ljubiti sve u svojoj obitelji, školi...

Tijekom susreta održana je i kreativna radionica u kojoj su se očitovali Božji darovi koji su iznjedrili uspomene na ovaj susret – crtež Srca Isusova i punina srca koje predstavlja svakog od nas. A radosno zajedništvo, nošeno onim što izvire iz čista srca, očitovalo se u pjesmi, igri i smijehu uz odgovor neba po divnom sunčanom danu. Bogu hvala za divne trenutke zajedništva i radosnog svjedočenja. (sad)

 

02.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje