Ovogodišnji, 12. po redu, Susret hrvatske katoličke mladeži održan je u Gospiću, 4. svibnja. Tema susreta bila je „Raduj se za svoje mladosti“. Na njemu su sudjelovale sestre naših provincija iz Zagreba, Rijeke, Splita i Sarajeva, dvije postulantice i kandidatica Provincije Navještenja Gospodinova – Split, a pridružili su nam se i članovi Marijanske vinkovske mladeži iz Kistanja, Šibenika i Splita.

Dan je započeo molitvom Krunice, po kojoj smo Mariji predale svoj dan i sve one koje ćemo tijekom dana susresti, i posjetom grobu naše službenice Božje s. Žarke Ivasić, koja je ubijena i sahranjena na gospićkom groblju. Prijepodnevne sate provele smo pripremajući Družbin promotivni štand i upoznajući se s mladima, svjedočeći im pritom milosrdnu ljubav svojih utemeljitelja, ali i radost duhovnog poziva. Za ovu prigodu osmišljene su interaktivne igre u kojima su sudjelovali mladi i sestre. U sklopu štanda posjetiteljima su bile ponuđene razne knjige, letci, molitvene kartice i krunice kako bi im se približila karizma naše družbe.

Vrhunac Susreta bilo je sveto misno slavlje koje je predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Zdenko Križić. Uvodnu riječ i poruku pape Franje prenio je apostolski nuncij u Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua, a propovijedao je šibenski biskup mons. Tomislav Rogić, povjerenik za mlade pri HBK. U propovijedi je pozvao prisutne da u bezbrižnim danima svoje mladosti zadrže svijest o prolaznosti života zauzimajući stav odgovornosti i zahvalnosti za darovanu mladost. Potaknuo je mlade da usmjere svoje snage na izgrađivanje života prema onome na što ih Bog poziva i hrabro se odazovu na ostvarivanje roditeljskog ili duhovnog poziva. Zadržavajući se na riječima prvog čitanja iz Propovjednika, osokolio ih je na vjerodostojnije življenje kršćanskih kreposti.

Na koncu, mons. Tomislav Rogić najavio je grad Požegu kao mjesto održavanja sljedećeg Susreta 2026. godine.

Po završetku svete mise sudjelovale smo na koncertu Božje pobjede i tako pjesmom zahvalile dragom Bogu za milosti koje smo primile tog dana.

Antonija i Barbara, postulantice

 

Preuzeto sa: milosrdnice.hr

 

 

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje