Mi sestre juniorke Provincije Navještenja Gospodinova – Split, s. M. Valentina Ivković-Mandac i s. M. Cecilija Bašić, imale smo od 12. do 14. siječnja ove godine duhovni seminar u našem samostanu u Šibeniku. Kroz tri dana duhovno nas je vodio fra Josip Ivanović, OFM Conv.

U svojim nam je razmatranjima govorio o liturgiji osvrćući se posebno na Konstituciju o liturgiji Sacrosanctum concilium, postsinodalnu apostolsku pobudnicu Sacramentum caritatis, apostolsko pismo Desiderio desideravi te na Opću uredbu Rimskog misala i liturgije časova. Protumačio nam je i reformu koju je proveo u Crkvi Drugi vatikanski koncil. Istaknuo je pritom kako se još uvijek liturgiju dobro ne poznaje, a ona je nepresušno vrelo iz koje se crpi snaga za naše cjelokupno djelovanje, ona je temelj kršćanstva. Stoga je potrebna priprema za misu i za bilo kakav oblik molitve, ne od trenutka ulaska u sveti prostor, nego od trenutka kada se kreće prema tom prostoru.

Te dane posjetila nas je vrhovna poglavarica s. M. Jelena Ikić i s nama imala osobni razgovor.

Fra Josip nas je na kraju odveo na mali izlet u Skradin, jedan od najstarijih hrvatskih gradića, o kojemu nam je više govorio skradinski župnik don Darko Poljak i pokazao nam župnu crkvu Rođenja Blažene Djevice Marije. Naš duhovni seminar završio je misnim slavljem u crkvi sv. Frane. (smcb)

                                            

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje