Na svetkovinu svetoga Ivana Krstitelja, 24. lipnja, dio našeg zbora uputio se na hodočašće Gospodinovu Preteči u vrgorački kraj, u Stilju. Prelazeći put do odredišta, dalmatinska škrta zemlja, kamen i drača ostavljale su dojam pustinje, ali na dalmatinski način. Mogle smo se u duhu prenijeti u vrijeme Ivana Krstitelja i shvatiti iznova koje su dobrobiti pustinje. U pustinji čovjek upozna samoga sebe, tako se usuđujem napisati da smo i mi nanovo upoznale same sebe i Vinkovu karizmu.

Sestre su pjevale na svečanom misnom slavlju koje je predslavio don Ivan Urlić u zajedništvu s don Marinom Marčićem i fra Josipom Repešom. Skladno pjevanje sestarskog zbora odapelo je strijelu milosrdne ljubavi i u vrgoračkom kraju. Vjerujem da i sada u ušima vjernika i hodočasnika odzvanja pjesma Sveti Ivan Krstitelj dijete obećanja, Gospodinov preteča prvi mu se klanja. Upravo o tome je don Ivan i propovijedao, o Ivanovoj vjernosti do smrti, njegovu začeću i samom trenutku kad je prepoznao Spasitelja u majčinoj utrobi. S velikim naglaskom na pitanju: U čemu mi danas možemo nasljedovati Ivana Krstitelja? Možemo prepoznavati Isusa u drugima, ne pristajati na kompromise nego živjeti autentično i uvijek Isusu ustupiti prvo mjesto jer smo bez njegove milosti ništa, samo prah i pepeo. Lijepo i slikovito don Ivan je usporedio Preteču s pjevačima. Isus uvijek treba biti prvi glas (sopran), dok mi ostali trebamo poput Ivana pjevajući drugi ili treći glas, stvarati harmonije na Isusovu melodiju. Sva životna glazba ništa je u usporedbi s onom koja nas čeka na Nebu, baš kao što je veliki Bach rekao svojoj žena Magdaleni na samrti: „Onamo kamo idem čut ću glazbu o kojoj smo mi do sada samo sanjali.“

Zahvaljujemo našem don Ivanu i njegovim župljanima na srdačnom gostoprimstvu. Želimo mu puno Božjega blagoslova u radu na Gospodnjoj njivi, a najviše od svega želimo mu da ga Gospodin obdari milošću da svojim sviranjem, pjevanjem i podučavanjem u sviranju, vjernom puku približava nebeske stvari. (smvim)

 

11.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje