Na Uskrsni ponedjeljak prisjećamo se susreta dvojice učenika s Isusom na putu u Emaus. Oni nas uče životno važnoj stvari: nikada se ne zatvoriti u svoj svijet, nego svoj život dijeliti s drugima i krenuti Isusu ususret. Stoga smo se i mi sestre milosrdnice iz Splita, Sinja i Šibenika odlučile organizirati i krenuti na naš put u Emaus gdje i nama Isus dolazi u susret.

Put nas je vodio do Skradinskoga buka u Nacionalnom parku „Krka“ gdje se i ove godine na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno slavio uskrsni Emaus ili uskrsna euharistija u prirodi koju organizira Župa Skradin. Euharistijsko slavlje koje je započelo u 11 sati pred crkvom sv. Nikole predvodio je šibenski biskup Tomislav Rogić u zajedništvu sa svećenicima i mnoštvom hodočasnika.

U razgledavanju ljepota prirode i zajedništvu, zahvalne dobrom Bogu, uputile smo se u molitvi i pjesmi prema svojem svakodnevnom Emausu, svojim domovima. Put u Emaus simbol je našega hoda u vjeri, slika našega života, a euharistija je predokus onog zajedništva u koje nas on vodi i usmjerava naše zajedništvo. (smd)

 

View the embedded image gallery online at:
http://png-split.hr/13-novosti/523-put-u-emaus#sigProId4911e2a0b9

03.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje