U Šibeniku su, u župi Srca Isusova na Baldekinu, 3. prosinca 2022., članovi Marijanske vinkovske mladeži prvi put položili svoja obećanja Isusu po Mariji Bezgrješnoj. Sudjelovalo je četrnaest mladih koje je pripremala s. M. Elizabeta Glasnović i jedna djevojka iz MVM-a Split. Sveto misno slavlje predvodio je don Tomislav Bašić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Pjesmom je euharistiju animirao bračni par Frane i Amanda Šunjerga sa svojom dječicom. Bio je to veliki događaj za sestre, kao i za župnu zajednicu i Šibensku biskupiju.

Naime, mladi imaju svoje redovite susrete subotom već dvije godine, ali je službeno MVM Šibenik osnovana 28. travnja 2022. te su mladi nakon priprema i primanja u Mladež sada položili svoja obećanja. Kao gosti došli su članovi MVM-a iz Zagreba, Splita, Kistanja i Livna, bili su također prisutni mladi Katolički skauti kao i obitelji naših obećanika i ostali župljani.

U propovijedi je don Tomislav protumačio evanđelje u kojem Isus govori o učenicima kao soli zemlje i svjetlu svijeta te je ohrabrio mlade na gorljivo služenje u ovome svijetu gdje će biti svjedoci i nositi to svjetlo svima potrebitima. Nakon propovijedi uslijedio je čin obećanja u kojem su članovi izrekli na što se žele obvezati:

  • SLUŽITI Isusu Kristu prisutnom u siromasima osobito u najpotrebnijima
  • tražiti mlade koji se suočavaju s poteškoćama i POSVETITI im se pružajući im mogućnosti koje daju smisao njihovim životima
  • sudjelovati u trajnoj FORMACIJI kako bi Crkvi i društvu ponudili kvalitetno služenje
  • ujediniti svoje napore s drugim osobama i institucijama, osobito s drugim granama VINKOVSKE OBITELJI; s njima zajedno djelovati u obliku projekata, uključujući se u aktivnosti koje donose promjenu nepravednih situacija
  • po Marijinu primjeru živjeti život pun Boga, SVJEDOČEĆI njegovu ljubav u svijetu; poput proroka, i preko svoje posvete, evanđelje činiti vjerodostojnim.

Na koncu, riječ zahvale uputila je predsjednica MVM-a Šibenik, Antonela Knežević, s. M. Elizabeta i s. M. Andrijana Mirčeta, provincijalna poglavarica, koja je obećala mladima podršku u razvijanju i učenju vinkovske karizme i molitvu za snagu i ustrajnost u obećanjima.

Nakon svega okupili smo se u župnoj dvorani oko drugog stola kao dionici radosti i zajedništva. (sme)

 

02.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje