Današnje vrijeme nažalost pritišće čovjeka i nemali broj puta ga natjera da zaboravi na bližnjega pored sebe. Članovi Udruge sv. Vinka u zajedništvu sa sestrama milosrdnicama ustrajni su u organiziranju druženja starijih, bolesnih i osoba s invaliditetom kako bi im na taj način uljepšali stvarnost koja je puno puta i teška i bolna pokazujući im tako da nisu sami. Tako je i 17. siječnja upriličen prvi susret u 2020. godini. Uranjajući u otajstva Krunice sabrali smo se za misno slavlje koje je predslavio fra Žarko Lučić, OFMCap. Na orguljama redovito svira gđa Silvana Marčić.

Promišljajući nad evanđeoskim tekstom u kojem Isus nagrađuje upornost i vjeru koja pronalazi način da dođe do njega makar se morao uložiti i dodatni napor i kroz krov spustiti onoga koji je u potrebi, svima nam je preispitati svoju ustrajnost u molitvi. Krist na tu ustrajnost odgovara tako da otpušta grijehe i kao zalog toga čudesno ozdravlja i time poučava koliko često puta grijesi mogu biti čvrsti okovi koji sapinju dušu čovjeka i čine ga slijepim za milost Božju. Ukazuje tako na put kojim treba ići makar nije bez patnje i boli. To je put vjere u Onoga koji nikoga neće mimoići i odbiti, to je put do Onoga koji oprašta grijehe i razbija okove, rasvjetljava sve tmine koje obuzimaju dušu i daje snagu kada malakšu ljudske sile.

Na kraju mise gđa Jozica Vlahović zahvalila je svima koji su na bilo koji način uljepšali ovo druženje. Posebnu zahvalu uputila je udruzi Zvono. Njihova redovitost na ovakvim susretima uvijek je obogaćenje za sve sudionike. Najavila je i izlet u Zadar, koji bi trebao biti 25. siječnja, te pozvala sve da se pridruže.

Volonterka Josipa pripremila je i pročitala vrlo sadržajan tekst o opraštanju. Nakon toga svi zajedno smo otpjevali pjesmu Milost, a na gitari je pratio gosp. Ivan Nižetić. Uslijedilo je još pjesama uz zvuke gitare i raspjevane sudionike.

Druženje se već po tradiciji nastavilo u prostoru samostana gdje je priređen slatki domjenak. I nije manjkalo radosti, razgovora, smijeha i tako sve do rastanka – s nadom u nova druženja. (sad)

 

07.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7:00 – Molitva časoslova

7:30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6:30 – Molitva časoslova
6:50 – Sveta misa

ČETVRTKOM i UTORKOM
7:30 – 18:00 – Euharistijsko klanjanje

PRVA NEDJELJA U MJESECU
7:30 – 12:00 – Euharistijsko klanjanje