thumbnail IMG 7015 Small

U subotu, 5 listopada, nas dvadesetak sestara milosrdnica pridružilo se redovnicama iz Splitsko makarske nadbiskupije na zajedničkom izletu – hodočašću u Zadar. Izlet je uz potporu oca nadbiskupa organizirao fra Petar Lubina, nadbiskupski delegat za redovnice.

krike 19 019 Small

U subotu 5. listopada u Kričkama u blizini Drniša, u grkokatoličkoj crkvi, proslavljen je blagdan Pokrova Presvete Bogorodice. Liturgiju je predvodio ordinarij Križevačke eparhije mons. Milan Stipić uz svećenike rimokatoličkog i grkokatoličkog obreda, a uz brojni narod sudjelovale su i naše sestre iz samostana u Šibeniku.

IMG 7092 Medium

Naša zajednica uProvincijalnoj kući u Splitu i ove je godine svečano proslavila svetkovinu Apostola Milosrdne Ljubavi. Trodnevnu pripravu predvodio je isusovac p. Hrvoje Mravak, magistar novaka i superior isusovačke rezidencije u Splitu, a pridružili su nam se i članovi Udruge svetog Vinka.

d1779564 fc14 4e95 bae3 e21259893f26

U petak 27. rujna u našem samostanu u Šibeniku proslavile smo svetkovinu sv. Vinka Paulskoga. Za ovo slavlje pripremale smo se devetnicom i trodnevnom pripravom koju je na jutarnjim misama svojom homilijom i poticajnim riječima vodio don Ivo Babačić, kapelan naše zajednice. Na samu svetkovinu euharistijsko slavlje predvodio je šibenski biskup msgr. Tomislav Rogić u zajedništvu s biskupom u miru mons. Antom Ivasom i dvanaest svećenika.

P1016216 2048x1536 Small

Blagdan sv. Vinka Paulskog proslavljen je u petak 27. rujna u kapeli samostana sv. Vinka sestara milosrdnica u Zadru svečanim misnim slavljem koje je predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić u koncelebraciji s jedanaest svećenika. S više od trideset sestara u službi na devet mjesta, milosrdnice su jedna od najbrojnijih redovničkih zajednica u Zadarskoj nadbiskupiji.

Potkategorije

11.jpg