Povlašteno smo se danas osjećali jer smo bile dionice povijesnog trenutka za našu sestarsku zajednicu u Zadru, za Provinciju Navještenja Gospodinova, kao i za čitavu Družbu sestara milosrdnica, koja je od danas bogatija za jubilej koji se rijetko može doživjeti. Sestra Antica Žuljević doživjela je sto godina života, duhovno snažna i fizički pokretna.

 

U danima proslave zaštitnika Grada Rijeke i Riječke nadbiskupije u utorak, 11. lipnja u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije (Vela crikva/Assunta) u Rijeci otvorena je izložba „Hrvatski sveci i blaženici u našem narodu” akademske slikarice s. Zdravke Spomenke Milić, izvijestili su iz Riječke nadbiskupije.

I ove je godine, dobrotom oca nadbiskupa Zdenka Križića i pod vodstvom fra Kristiana Stipanovića – nadbiskupijskog povjerenika za redovnice, organizirana duhovna obnova i hodočašće za redovnice Splitsko-makarske nadbiskupije.

 

Dana 1. lipnja 2024. održan je susret za djevojčice u Samostanu susreta Ćurlini. Na susret se odazvalo 26 djevojčica iz Sinja, Brnaza i Turjaka. Tema susreta, koji su animirale s. Ines Elek, s. Antonija Delonga, s. M. Mirela Delonga i s. M. Cecilija Bašić, bila je Presveto Srce Isusovo – izvor neizmjerne ljubavi. Euharistijsko slavlje predslavio je don Slavko Volarević, župnik župe sv. Mihovila u Trilju.

U Šibeniku je 18. svibnja 2024. blago u Gospodinu preminula naša draga sestra M. Lucija Jurić. Doživjela je 84 godine, a Bogu je i bližnjemu 67 godina služila. Pokopana je 21. svibnja 2024. na šibenskome gradskom groblju Kvanj. Sprovodne obrede i svetu misu zadušnicu predvodio je mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup. U ime zajednice od pokojne sestre oprostila se s. M. Gracijana Gracin.

Potkategorije

04.jpg