U nedjelju 29. siječnja svetom misom u deset sati, koju je predslavio provincijalni ministar Provincije svetog Jeronima, fra Tomislav Šanko, u koncelebraciji s gvardijanom samostana sv. Frane, fra Stipom Nosićem, i bivšim provincijalnim ministrom, fra Andrijom Bilokapićem, uz prisutnost provincijalne poglavarice sestre M. Andrijane Mirčeta, samostanska zajednica samostana sv. Frane u Zadru oprostila se nakon više od 70 godina od sestara milosrdnica.

U šibenskoj bolnici je, nakon kratke i teške bolesti, 5. siječnja 2023., preminula naša s. M. Dolores Banić-Škojo. Doživjela je 73 godine, a 54 godine je Bogu i bližnjemu služila. Pokopana je 9. siječnja u Splitu, na Lovrincu. Sprovodne obrede i misu zadušnicu u kapeli provincijalne kuće vodio je mons. Tomislav Rogić, šibenski biskup. U ime Provincije od s. M. Dolores oprostila se s. M. Andrijana Mirčeta, provincijalna poglavarica.

Nakon slavlja đakonskog ređenja, tijekom kojega je za đakona zaređen don Mario Karadakić, prvo svećeničko zvanje iz župe Prikazanja blažene Djevice Marije u Kistanjama, i u godini u kojoj obilježavamo 25. obljetnicu dolaska Janjevaca u Kistanje, svi vjernici, a ponajviše mladi imali su razloga za još jedno slavlje – obilježavanje 10. obljetnice postojanja Marijanske vinkovske mladeži.

U Šibeniku su, u župi Srca Isusova na Baldekinu, 3. prosinca 2022., članovi Marijanske vinkovske mladeži prvi put položili svoja obećanja Isusu po Mariji Bezgrješnoj. Sudjelovalo je četrnaest mladih koje je pripremala s. M. Elizabeta Glasnović i jedna djevojka iz MVM-a Split. Sveto misno slavlje predvodio je don Tomislav Bašić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Pjesmom je euharistiju animirao bračni par Frane i Amanda Šunjerga sa svojom...

Potkategorije

12.jpg