Na svetkovinu svetoga Vinka Paulskoga, 27. rujna 2022., u kapeli samostana svetog Vinka u Splitu, koji je provincijalna kuće naše Provincije Navještenja Gospodinova - Split, euharistijsko slavlje predvodio je nadbiskup splitsko-makarski mons. Dražen Kutleša koji je održao i prigodnu homiliju. Njegovu homiliju prenosimo u cijelosti.

Splitske sestre milosrdnice Provincije Navještenja Gospodinova proslavile su blagdan svoga zaštitnika sv. Vinka Paulskoga u utorak 27. rujna svečanim misnim slavljem koje je u samostanu sestara u Bribirskoj 10 predvodio splitsko-makarski nadbiskup i metropolit mons. Dražen Kutleša. U koncelebraciji je bilo osam svećenika predvođeni generalnim vikarom Splitsko-makarske nadbiskupije don Franjo-Frankopanom Velićem.

Družba sestara milosrdnica u Herceg Novom sa župljanima i štovateljima sv. Vinka Paulskog proslavila je blagdan svog nebeskog zaštitnika i utemeljitelja Družbe u samostanskoj crkvi sv. Antuna u utorak 27. rujna.

U samostanu sestara milosrdnica u Dubrovniku svečano je u utorak, 27. rujna proslavljen sveti Vinko Paulski, milosrdni otac siromaha. Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Roko Glasnović uz koncelebraciju katedralnog župnika don Marina Lučića, priora dominikanskog samostana u Gradu fra Tomislava Kraljevića i superiora isusovačke rezidencije u Dubrovniku p. Mirka Nikolića, te uz asistenciju trajnog đakona don...

Blagdan sv. Vinka Paulskog svečano je proslavljen u samostanu sv. Vinka u Zadru večernjim koncelebriranim slavljem u utorak, 27. rujna, koje je u kapeli samostana predvodio zadarski nadbiskup Želimir Puljić. Na misnome slavlju okupile su se milosrdnice djelatne u Zadarskoj nadbiskupiji.

Potkategorije

10.jpg