Draga braćo i sestre!

Dana 8. prosinca prošle godine, u prigodi sto pedesete obljetnice proglašenja svetog Josipa zaštitnikom sveopće Crkve, započela je posebna godina posvećena tomu svecu (usp. Dekret Apostolske pokorničarne od 8. prosinca 2020.). Uz tu sam prigodu napisao apostolsko pismo Patris corde, čiji je cilj bio »povećati našu ljubav prema ovom velikom svecu«. Sveti Josip je izvanredna osoba, ali istodobno »toliko blizak našem vlastitom ljudskom iskustvu«. Nije činio zadivljujuće stvari, nije bio urešen nikakvim jedinstvenim karizmama, niti se činio posebnim u očima onih koji su ga susretali. Nije bio slavan niti se ičim isticao da bi privlačio pažnju drugih: evanđelja ne prenose...

Povodom 25. obljetnice objavljivanja Apostolske pobudnice Ivana Pavla II. „Vita consecrata“ prefekt Kongregacije za ustanove posvećenog života i družbe apostolskog života kardinal Joao Braz de Aviz uputio je svim redovničkim zajednicama dopis u kojem ih podsjeća na sadržaj pobudnice.

uskrs21 Large

Ovo je dan što ga učini Gospodin,
kličimo i radujmo se njemu!
Ps 118, 24

Ovo je dan koji nam je darovan kao dar slobode, ljubavi i života jer smo otkupljeni krvlju Krista, Jaganjca nevina i bez mane (1 Pt 1, 19).

Neka nam događaj uskrsnog jutra bude najveća i najvažnija škola života u kojoj ćemo se dati poučiti pravoj i istinskoj radosti iz koje će nam duh kliktati u Bogu, Spasitelju našemu.

 Sretan Uskrs!

Aleluja!

U četvrtak 9. travnja, u kapeli naše provincijalne kuće u Splitu, održan je prvi od ukupno osam molitveno-rekreativnih susreta mladih koji su zamišljeni kao priprava za svetkovinu Duhova. Susreti će tematski pratiti evanđeoske tekstove vazmenih nedjelja. Na ovom prvom susretu okupilo se dvadesetak mladića i djevojaka iz različitih splitskih župa. Susret je vodila s. M. Gracijana Gracin, a pjevanje je animirao VIS mladih „Znak mira“ s Pujanki.

Ovogodišnja proslava svetkovine Navještenja Gospodinova proslavljena je sukladno epidemiološkoj situaciji i preporukama vezanima uz organizaciju misnih slavlja. Kroz trodnevnicu su se izmijenila tri predslavitelja i propovjednika a na sam dan blagdana jutarnju euharistiju predslavio je fra Petar Lubina, OFM, naš redoviti misnik, a večernje misno slavlje o. nadbiskup, mons. Marin Barišić uz koncelebraciju don Nikole Šakića i fra Petra Lubine.

Potkategorije

07.jpg