Rim, 22. rujna 2023.

Članovima Vinkovske obitelji!

Draga braćo i sestre,
milost i mir Isusov bili uvijek s nama!

Ova 2023. godina posebna je za sveukupnu Vinkovsku obitelj, za svaki njen pothvat, jer slavimo 400. obljetnicu „duhovskoga svjetla”, mističnog iskustva gospođe Legras, koja će postati Lujza de Marillac.

Priprema za svetkovinu sv. Vinka Paulskoga čudesna nam je prilika za razmišljanje o tomu izvanrednom iskustvu koje je u godinama što su uslijedile podarilo toliko obilnih milosti da njihove učinke još uvijek snažno osjećamo i nakon 400 godina.

Na moju zamolbu, vrhovna poglavarica Kćeri kršćanske ljubavi sestra Françoise Petit pripremila je za sve nas jedno razmišljanje o tomu...

Na blagdan Male Gospe, u provincijalnoj kući u Splitu, naše dvije kandidatice, Antonija i Barbara, započele su razdoblje postulature, odnosno bliže priprave za redovnički život.

Kao i svake godine mjesec kolovoz u našem samostanu neobično je aktivan, uz brojne odlaske na godišnji odmor ili pak povratke, u devetnici Velikoj Gospi veći broj sestara okuplja se u godišnjim duhovnim vježbama. Ove godine voditelj duhovnih vježbi bio je don Vedran Torić, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu.

Potkategorije

12.jpg