Nakon slavlja đakonskog ređenja, tijekom kojega je za đakona zaređen don Mario Karadakić, prvo svećeničko zvanje iz župe Prikazanja blažene Djevice Marije u Kistanjama, i u godini u kojoj obilježavamo 25. obljetnicu dolaska Janjevaca u Kistanje, svi vjernici, a ponajviše mladi imali su razloga za još jedno slavlje – obilježavanje 10. obljetnice postojanja Marijanske vinkovske mladeži.

U Šibeniku su, u župi Srca Isusova na Baldekinu, 3. prosinca 2022., članovi Marijanske vinkovske mladeži prvi put položili svoja obećanja Isusu po Mariji Bezgrješnoj. Sudjelovalo je četrnaest mladih koje je pripremala s. M. Elizabeta Glasnović i jedna djevojka iz MVM-a Split. Sveto misno slavlje predvodio je don Tomislav Bašić, svećenik Splitsko-makarske nadbiskupije. Pjesmom je euharistiju animirao bračni par Frane i Amanda Šunjerga sa svojom...

Poslije mjeseci i godina pandemije i koronavirusa opet je u kapeli našeg samostana u Splitu, 16. studenoga 2022., održan molitveni susret i prigodno druženje za bolesne i starije osobe te za osobe s invaliditetom. Susrete već niz godina organizira Konferencija sv. Duje u suradnji sa nama sestrama milosrdnicama. Susretima se pridruži i Marijanska vinkovska mladež kad joj je to moguće.

EVANĐEOSKI SAVJETI: SVEOPĆI POZIV NA SVETOST

Svim članovima vinkovske obitelji

Draga braćo i sestre,
milost i mir Isusov bili uvijek s nama!

Ovogodišnje adventsko pismo poziv nam je da molimo, meditiramo i pounutrašnjujemo evanđeoske savjete kao sredstvo za nastavljanje našega puta sa svetim Vinkom Paulskim – mistikom kršćanske ljubavi. Isus je središte našega života, djelatnosti i svih naših stremljenja. Za nas kršćane on je cilj, uzor...

Svečano predstavljanje očišćenih i uštimanih orgulja u crkvi sv. Jakova i Ane u Dicmu uveličao je naš sestarski zbor pod ravnanjem maestre s. M. Mirte Škopljanac-Mačina, na spomendan sv. Terezije Avilske, 15. listopada 2022. godine.

Potkategorije

04.jpg