0c9041d8 2375 42fd 9a48 4b3295e6c211 MediumU srijedu 27. studenoga, Marijanska vinkovska mladež iz Splita u zajedništvu sa sestrama, članovima Udruge sv. Vinka i prijateljima proslavila je blagdan svoje zaštitnice Blažene Djevice Marije Bezgrješne od Čudotvorne Medaljice.

Molitveni program započeo je molitvom Molbenice Čudotvornoj u 17 i 30 nakon koje je slijedila svečana Večernja. U 18 sati svečano euharistijsko slavlje predvodio je don Tomislav Bašić, a misno slavlje svojim pjevanjem animirale su sestre pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačina. Zahvalivši na pozivu da predvodi misno slavlje, don Tomislav je izrazio radost što se dok se pripremao za misno slavlje upoznao povijesti ukazanja BD Marije sv. Katarini Laboure te povijest Čudotvorne medaljice.

U propovijedi je pred nas stavio lik Marije iz ulomka Navještenja naglašavajući da je ona, mada smetena, bila spremna poslušati, spremna stavit svoju volju u volju Očevu i to iz duboke vjere u Boga koji onda po takvom predanju čini velika, čudesna djela. Nije li tako i po medaljici, po Mariji koja je najvjernija  posrednica između nas i Sina, učinio i čini čudesna djela. I dok pjevamo: S tvojih ruku raskriljenih / sjaju zrake svijetlosti; / to su Majko divni dari / tvoga Sina milosti, molimo da nas ohrabri za poslanje u jednostavnosti dana i poniznosti srca kako je to činila i sv. Katarina. Jednako tako može se reći da dijeljenjem čudotvorne medaljice naviještamo Radosnu vijest spasenja jer je Marija, odabrana da ostane čista, Roditeljka Riječi koja je tijelom postala i nastanila se među nama.

Nakon misnog slavlja članovi Marijanske vinkovske mladeži slavlje su nastavili zajedničkim druženjem.

Zahvalni svima koji su ovom proslavom u lijepom zajedništvu iskazali slavu Bogu  i čast Blaženoj Djevici Mariji od Čudotvorne Medaljice, molimo svi zajedno:

O neokaljana Majko Božja i majko moja,
slatka Djevo Marijo.
Ti si se po objavi čudotvorne medaljice
zaista pokazala našom majkom,
rizničarkom i milostivom djeliteljicom
svih milosti i time pobudila u mome srcu
najveće pouzdanje
 u Tvoju materinsku dobrotu.

O ljubljena moja Majko,
ja ne zaslužujem milosti,
nedostojna sam i jednoga pogleda Tvojih očiju,
ali kad gledam Tvoj lik na medaljici,
koju si mi ti sama dala, kako si raširila ruke,
da me privučeš na svoje materinsko srce,
kako iz tvojih ruku izlaze bogati traci milosti;
zaboravljam svoju nevrijednost
i dolazim s najdubljim pouzdanjem k Tebi,
da ti se bacim pred noge
i zazovem Tvoju dobrotu.

O neokaljana Djevice,
pogledaj milostivo na moju sadašnju nevolju …
i pomozi mi.

Zdravo Marijo…

O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo!

(sad)

03.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje