sr andré2SESTRA ANDRÉ RANDON, KKLJ: najstarija Europljanka i druga osoba po starini u svijetu, najstarija redovnica na svijetu.

Dosad je s. André imala čast biti najstarija Francuskinja. Ona je to još uvijek, ali odnedavno je najstarija osoba u cijeloj Europi. Taj je naslov postigla sa 115 godina života u lipnju kad je preminula Talijanka Maria Giuseppa Robucci-Nargiso. Lucile Randon, to je njezino krsno ime, automatski je postala najstarija osoba u Europi i druga po starini na svijetu. Samo je jedna Japanka starija od nje na planetu i to godinu dana.

Rođena u Alèsu (Gard) 1904., ta gorljiva vjernica bila je najprije guvernanta, a potom pomoćnica u jednoj bolnici prije nego se pridružila družbi Kćeri kršćanske ljubavi i postala sestra André (u spomen na svoga nestalog brata). „Krećem se samo u pokretnim kolicima i gotovo potpuno sam slijepa. Moja svakodnevna sreća je što još uvijek mogu moliti“, povjerila je.

Počasna građanka grada Toulona

Njezin sinovac posjećuje ju redovito, a isto tako i jedan gospodin u dobi od 90 godina o kojemu se brinula kada je bila guvernanta od 25 godina! „Njihova povezanost je neraskidiva, povjerava jedan član ustanove koji ističe da se s. André još uvijek želi drugima svidjeti i uz to je veliki sladokusac: čokolada je uvijek njezin odabir. A ni za što na svijetu ona ne bi propustila samostanski Časoslov.“

U ovom trenutku nije najavljen nijedan događaj slavlja nove najstarije Europljanke, ali „super-stogodišnjakinja“ već je počasna građanka grada Toulona. U veljači, na dan svoga 115. rođendana, sestra je André primila osobno pismo pape Franje s priloženim darom: krunica s blagoslovom Svetoga Oca. Jer, naravno, druga po starini građanka svijeta također je najstarija redovnica na svijetu.

07.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje