obnzav 2019Deset sestara naše Provincije Navještenja Gospodinova proslavilo je u kapeli Provincijalne kuće u Splitu, 14. kolovoza, obljetnice svojih redovničkih zavjeta. 

Svečano misno slavlje predvodio je p. Ante Tustonjić, DI, u zajedništvu s fra Petrom Lubinom, OFM, don Ivanom Vukšićem, don Ivanom Štironjom i don Petrom Dukićem. Pjevanje je animirao sestarski zbor pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačina. Slavlju su prisustvovale sestre iz svih dijelova Provincije te rodbina i prijatelji sestara jubilarki.

Tijekom misnoga slavlja privremene zavjete na daljnje dvije godine, u ruke svoje provincijalne poglavarice s. M. Andrijane Mirčeta, položila je s. Marija Palić.

Obnovivši svoje zavjete, Gospodinu su za dar poziva i ustrajnosti zahvalile sestre jubilarke. S. M. Terezita Misir, s. M. Agnes Planinić, s. M. Bernarda Mikulić proslavile su 60. obljetnicu zavjeta; s. M. Vilka Perković Tabak, s. M. Alemka Kutleša, s. M. Anđelka Bešlić, s. M. Smiljana Delonga, s. M. Zdravka Jadrić i s. Tomislava Kutleša 50. obljetnicu i s. M. Petra Vrdoljak 25. obljetnicu zavjeta. Tri sestre zbog bolesti i nemoći nisu mogle prisustvovati slavlju. To su s. Antica Žuljević koja obilježava 75. obljetnicu zavjeta te s. M. Janja Rosandić i s. M. Otilija Bakić koje slave 60. obljetnicu redovničkog zavjetovanja.

U svojoj je propovijedi p. Tustonjić biranim riječima čestitao sestrama jubilarkama na hrabrosti i ustrajnosti u življenju milosrdničkog poslanja tijekom godina. Osvrnuo se i na biblijska čitanja prigodno izabrana za ovu svečanost, a iz kojih zrcali primjer radosnog odaziva na Božji poziv te postojanost i vjera u Božju riječ i Božji naum koji najbolje zna što nam, na koji način i u kojoj mjeri treba. Sestru koja je položila redovničke zavjete na daljnje dvije godine ohrabrio je da vjeruje Njegovoj riječi poput Petra i apostola i da bude spremna »baciti mreže u dubinu« redovničkog života po zavjetima koje je Bogu obećala.

Na kraju je svim sestrama poželio da budu hrabre svjedokinje Isusa Krista i da istinski žive svoj redovnički život jer svijet treba upravo takve redovnike i redovnice.

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje