susret06 19U petak 21. lipnja u kapeli Navještenja Gospodinova u Splitu održan je posljednji susret starijih i nemoćnih osoba za ovu godinu. Na misi su sudjelovali članovi Udruge sv. Vinka Paulskoga, članovi Marijanske vinkovske mladeži, štićenici Udruge Zvono i korisnici naše pučke kuhinje.

Svetu krunicu u 15 i 30 predvodile su sestre razmatrajući otajstva svjetla i moleći za blagoslov obitelji. U 16 sati euharistijsko slavlje predvodio je fra Frane Delić, duhovnik Konferencije sv. Duje, a pjevanje je animirala gđa Silvana Marčić. Poslije svete mise nekoliko pjesama otpjevali su štićenici Udruge Zvono sa svojim voditeljicama. Fra Frane je u svojoj propovijedi istaknuo lik sveca čiji smo spomendan toga dana slavili, sv. Alojzija Gonzagu, Kristova borca za čistoću i istinu po evanđelju. Govoreći o njegovoj spremnosti da položi život za Gospodina sa samo 23 godine, zaražen kugom dok je skrbio o oboljelima, naglasio je kako je sve činio s velikom požrtvovnošću i ljubavlju. Nadasve se odlikovao lijepom dušom i želio je rasti prema Bogu na tom putu posvećenja. Zato je uzor mladima jer im je pokazao kako se u vjernosti Bogu treba očitovati u hrabrosti i neprestanim borbama.

Na kraju je gospođa Lucija Vlahović izrekla nekoliko obavijesti o susretima koji će se nastaviti u devetom mjesecu ove godine, u istom duhu i s još većom radošću i zajedništvom. Osnaženi riječima fra Frane u homiliji, nahranjeni Kristovim tijelom i njegovom riječi, zajedno smo nastavili slaviti Božju ljubav i dobrotu u prostorijama samostana. (sme)

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje