IMG 20190530 WA0011 MediumU subotu, 25. svibnja, u samostanskoj kapelici u Zadru dvoje mladih, Ivan Rožić i Anamarija Perić, položili su svoja prva obećanja, a Ante Relja obnovio je svoja obećanja u Marijanskoj vinkovskoj mladeži. Sveto euharistijsko slavlje predvodio je pater Arkadiusz Krasicki, CSSp, u zajedništvu s ostalim mladima iz zajednice i sa sestrama. Pater Arek je u svojoj propovijedi postavio mladima jedno važno, a mogli bismo reći i presudno pitanje koje se odnosi na djelovanje i rast u Mladeži, a glasi: Jeste li spremni biti nenormalni poput svetog Vinka Paulskoga u današnjem svijetu s njegovim potrebama? Odgovor treba dati svatko u svome srcu i zaživjeti ono na što je sveti Vinko u svom vremenu bio spreman.

 

Posvijestio je mladima važnost obećanja Bogu, kao i život po kršćanskim krepostima te da moraju biti spremni ne ići samo za svetim Vinkom kao svojim primjerom, već za Isusom Kristom koji je jedini primjer svecima i nama. Misno slavlje je završilo pjesmom Hvala ti, Vinko, za primjer što si dao, te zajedničkom fotografijom, nakon čega je uslijedilo zajedničko druženje i radost.

Neka mlade, koji su se odvažili na ovaj korak obećavši Bogu život u krepostima, po uzoru na Bezgrešnu Djevicu Mariju i svetog Vinka, kao i ostale svece vinkovske obitelji, prati Božji blagoslov na njihovom putu života. Hvala sestrama na gostoprimstvu i radosti otvorenih vrata samostana! (sme)

11.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje