Trski vrhI ove godine zlatne jubilarke naše Družbe obilježile su 50. obljetnicu redovničkih zavjeta. Od 30. travnja do 3. svibnja 2019. godine dvanaest sestara imalo je priliku zahvaljivati dobrom Bogu za sve primljene milosti te mu izručiti svoju budućnost. Sudjelovale su i dvije sestre naše Provincije: s. Zdravka Jadrić i s. Tomislava Kutleša.

U duhu zahvalnosti za sve, od Boga darovane, milosti i uz preporuku Majci Božjoj za zagovor na putu do vječnosti, posjetile su gradsko groblje Mirogoj, Svetište Majke Božje Remetske, Svetište Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, franjevački samostan i crkvu sv. Katarine u Krapini,  crkvu Majke Božje Jeruzalemske (Trški vrh), etnografsku zbirku sestara Bazilijanki u Sošicama, jamu „Jazovka“, crkvu Presvetog Trojstva i Spomen dom bl. Alojzija Stepinca u Krašiću te crkvu Navještenja Marijina u Pribiću, u kojoj su sudjelovale u liturgiji na grkokatoličkom obredu.

Obilježavanje zlatne obljetnice redovničkih zavjeta završilo je u petak, 3. svibnja, jutarnjom svetom misom sa sestrama Kuće matice. Neka Božji blagoslov i nadalje prati naše jubilarke da radosna srca nastave činiti djela milosrđa.

Preuzeto sa: milosrdnice.hr

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje