IMG 20190521 WA0007 SmallU četvrtak, 16. svibnja, sestre milosrdnice hrvatskih provincija zajedno s članovima Udruge sv. Vinka Paulskoga hodočastile su u Gospić, prigodom obljetnice mučeničke smrti službenice Božje s. Žarke (Julijane) Ivasić.

Susret je započeo okupljanjem na groblju u Gospiću gdje se nalazi njezin grob i molitvom Večernje. Nakon kratkog čitanja pročitano je svjedočanstvo pokojnog vlč. Alojzija Kukeca o trenucima prije samog strijeljanja s. Žarke, a nakon molitve vlč. Zvonimir Kurečić, postulator kauze, iznio je svjedočanstvo još uvijek živućeg gospodina Josipa Pezelja, koji je kao dječak čuvao stado i prolazeći pored crkvice na groblju, unutra vidio mrtvo tijelo s. Žarke.

U procesiji od groblja prema katedrali Navještenja Blažene Djevice Marije u Gospiću molili smo otajstva slavne krunice, a u 18 sati slavljena je sveta misa koju je predslavio biskup u miru mons. Mile Bogović, uz koncelebraciju brojnih svećenika. U propovijedi je mons. Mile istaknuo važnost povijesti i njezin govor sve do naših dana te istaknuo značenje i smisao mučeničke smrti koja se očitovala dubokom vjerom i hrabrošću s. Žarke za nadnaravna uvjerenja, iz ljubavi prema Bogu koja je nju i sestre mučenice vodila do kraja. Na misi su sudjelovali župljani, ali i sestre drugih redova. Uz predstavnicu vrhovne uprave, s. Veroniku Đogaš, bile su prisutne i dvije provincijalne poglavarice, s. M. Elizabeta Peršić iz Zagreba i s. Ana Marija Rakocija iz Rijeke. (sme)

 

07.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje