IMG kistanje korizma19

U subotu, 9. ožujka 2019., u župi Prikazanja BD Marije u Kistanjama, mladi iz Marijanske vinkovske mladeži položili su i obnovili svoja obećanja, te imali posvetu. Obećanja su položili tijekom euharistijskoga slavlja koje je predvodio fra Mate Bašić, OFM. Slavlje je pjesmom uzveličao župski bend „Serafini“.

Svečanost je održana u sklopu Franjevačkih pučkih misija koje predvode franjevci zagrebačke Provincije sv. Ćirila i Metoda. Uz fra Ivana Matića, duhovnika i voditelja duhovne kuće „Tabor“ te fra Matu, sudjeluju još tri brata bogoslova: fra Ivica, fra Mate i fra Siniša. Oni su svojom prisutnošću među mladima i svojim bogatim programom nastojali uprisutniti franjevački duh i karizmu, koja je ovoga puta svjedočila bogatstvo zajedno s vinkovskim duhom. Mladi su pozorno slušali svaku riječ i upijali blago što ga Crkva nudi po riječima svojih pastira i dušobrižnika.

Neka sv. Vinko i svi sveti iz vinkovske obitelji vode ovo djelo u milosrdnoj i djelatnoj ljubavi te neka čine da svaki novi član raste u vinkovskoj karizmi po Duhu Isusa Krista i Bezgrješnoj Djevici Mariji, čiju medaljicu članovi zajednice nose oko vrata kao znak i spomen kome pripadaju. (sme)

 

 

 

01.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje