MVM 2019stU samostanu svetog Vinka u Splitu, 9. veljače, održana je treća Nacionalna skupština Marijanske vinkovske mladeži – Hrvatska s predstavnicima područnih zajednica i sestrama koje ih prate. Na skupštini je sudjelovalo pet područnih zajednica: Zadar, Rijeka, Split, Kistanje i Zagreb, te predstavnici MVM-a Livno. Skupštinom je predsjedala Petra Štokić, dosadašnja predsjednica MVM-a Hrvatska, a bila je prisutna i s. Blaženka Delonga, sestra savjetnica. Bili smo počašćeni i prisutnošću naše vrhovne poglavarice, časne majke Miroslave Bradica, koja je trenutno u vizitaciji Provincije Navještenja Gospodinova.

Susret je započeo molitvom i pozdravima. Zatim smo kroz razgovor, napomene, prijedloge i zahtjeve odradili točke dnevnog reda:

  1. Osvrt na odobrenje Nacionalnog statuta
  2. Izvješća područnih predsjednika o radu svih MVM zajednica
  3. Izbor novih članova Nacionalnog vijeća
  4. Izrada Nacionalnog godišnjeg plana za naredne dvije godine
  5. Zaključci radnog dijela skupštine.

Zadatak koji slijedi jest prevođenje teksta odobrenog Nacionalnog statuta s engleskog na hrvatski jezik. Za nove članove Nacionalnog vijeća izabrani su: Mateo Hrgović, predsjednik; Ena Klepić, potpredsjednica; Stanislava Ćibarić, tajnica; Marcijan Cirimotić, blagajnik. Za novu sestru savjetnicu predložena je s. M. Elizabeta Glasnović.

Svaka je zajednica posvjedočila svoje djelovanje u duhu vinkovske karizme, ali i povezanost s ostalim zajednicama koje ih okružuju (župska zajednica, Franjevačka mladež, Udruga sv. Vinka, SKAC). Široko je polje rada svake područne zajednice i nastoji se prema godišnjem planu stvoriti jača povezanost i na nacionalnoj razini, a također i u suradnji s ocima lazaristima koji djeluju u Hrvatskoj. Marijanska vinkovska mladež u Hrvatskoj broji oko sto šezdeset članova u pet područnih zajednica.

Daljnji planovi su u doradi i tek će biti dogovoreni na idućem sastanku Nacionalnoga vijeća MVM. Od očekivanih događaja možemo najaviti izradu majica s logom MVM-a Hrvatska, kao i himnu koja će uskoro biti uglazbljena. Zatim, očekujemo i medaljice iz glavne područne zajednice u Madridu koje će biti dodijeljene svim članovima MVM-a. Planira se i godišnja duhovna obnova za sve članove MVM-a.

Neka se Gospodin po zagovoru sv. Vinka, sv. Lujze i sv. Katarine Labouré proslavi po našem radu i djelovanju – da naša duhovnost koju primamo po susretima sa živim Bogom i životom naših zaštitnika bude vidljiva u karitativnom djelovanju. (sme)

 

02.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje

Nema slika