P1060314U utorak, 7. veljače, u Nadbiskupskom ordinarijatu u Splitu susreli su se mons. Marin Barišić, splitsko-makarski nadbiskup i s. Miroslava Bradica, vrhovna poglavarica Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskoga te s. M. Radoslava Kevo, provincijalna poglavarica Provincije Naviještenja Gospodinova - Split.

Susret se dogodio u okviru vizitacije Provincije Naviještenja Gospodinova, a razgovarali su o trenutačnoj situaciji unutar splitske Provincije, kao i o poslanju i izazovima s kojima se Sestre milosrdnice susreću kroz svoje djelovanje u Hrvatskoj i svijetu. Posebna pažnja stavljena je na osjetno manji broj redovničkih, osobito ženskih, zvanja što osiromašuje i Crkvu i društvo. Također, razmišljali su o drugačijim i novim pastoralnim aktivnostima kojima bi se Sestre milosrdnice mogle još snažnije posvetiti u Splitsko-makarskoj nadbiskupiji i Crkvi u našoj Domovini.

Na kraju susreta Časna Majka i Provincijalka preporučile su Nadbiskupu u molitve cijelu Družbu sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog.

Preuzeto sa: smn.hr

10.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje