humac2018Naš Zbor pod ravnanjem s. M. Mirte tijekom božićnoga vremena održao je božićne koncerte u Donjem Humcu na otoku Braču i u Splitu.

U Donjem Humcu Zbor je gostovao na IV. nedjelju došašća, 23. prosinca. Pjesmom je uveličao misno slavlje, a poslije svete mise održao je prigodni koncert. Drugi koncert održan je na blagdan Svete obitelji, 30. prosinca, u samostanskoj crkvi Srca Isusova rezidencije Družbe Isusove na splitskom Manušu.

Zbor je otpjevao skladbe Š. Marovića (Hvaljen Isus i Marija), F. Grubera (Tiha noć), I. Zajca (Offertorium pastorale), I. Glibotića (Srećo moja jedina), L. Kozinović (Imenu Isusovu) i gregorijanski napjev Adeste fideles. Na repertoaru su se našle i tradicionalne božićne popijevke iz raznih krajeva Hrvatske (Ovoga vrimena (Dalmacija) u obradi I. Glibotića, Oj pastiri (Bačka), Dete milo o pol noći (Međimurje) u obradi V. Žganeca i Zvan Betlema biše vika (Međimurje) u obradi M. Lešćana) kao i iz Francuske (Gloria in excelsis Deo) i Poljske (Isus naš dragi u obradi I. Rakonce).

Dobri Bog od kojeg sve dolazi i po kojemu sve jest neka svojim blagoslovom prati svako nastojanje oko proslave njegova Imena.

Manus2018

10.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje