thumbnail IMG 1268U povlaštenom vremenu došašća svatko od nas ima priliku učiniti nešto lijepo, uljepšati nekome svakodnevnicu, učiniti ga radosnim kako bi i oni kojima možda u tom trenutku nije dano na poseban način mogli osjetiti mir, veselje i nadu zbog Isusova skorog rođenja. Upravo smo s tim ciljem, 21. prosinca s. Antonija, s. M. Gracijana i s. M. Mirela zajedno s mladima iz Marijanske vinkovske mladeži iz Splita krenuli prema Sinju u posjet Domu za starije i nemoćne koji se nalazi pri našem samostanu svetog Vinka. Dom broji osam štićenica, a nasmijano lice svake od njih dočekalo nas je obasuto radošću i vedrinom koju ni nanizane godine ni bolesti, pa ni sama težina života, nisu uspjeli umanjiti. Ujedno smo posjetili i naše starije i nemoćne sestre.

Naše božićno čestitanje bilo je u znaku druženja, pjesme i toplih riječi. Svima smo podijelili prigodne božićne darove i pružili ruku kao znak novih poznanstava i zajedništva.

U Split smo se vratili obogaćeni radošću i mislima koje nam svakim danom mogu biti poticaj da se jedno s Bogom može ići hrabra i radosna srca naprijed pa i onda kad nas pritisne životni križ bolesti i nemoći. Zahvalni Bogu za ovaj susret, zajedništvo i sve što smo od tih dragih osoba primili koračajmo naprijed otvorena srca za sve one kojim je potrebna naša pomoć jer na ovom svijetu svatko ima prigodu učiniti ljepšim bar dio svog malog dijela svijeta kako bismo svi jednog dana bili zajedno dio Vječnosti s Bogom. (smm)

 

13.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje

Nema slika