cceb996d 3803 406c 9369 94dd617b1cc8 SmallDana 24. studenoga, prvi dan trodnevnice Bezgrešnoj od Čudotvorne Medaljice, koju uz sv. Katarinu Laboure slavimo kao zaštitnicu, posebno je svečano obilježila MVM Split. Naime, četvero članova te zajednice mladih odlučilo je izreći svoju posvetu Bezgrešnoj, četvero ih je obnovilo svoja obećanja, a četvero je dalo prva obećanja. Simbolično, dvanaest članova kao dvanaest zvijezda Marijine krune!

U toj radosti i svečanosti koje s mladima iz splitske zajednice MVM-a dijele i sestre koje su se s njima zajedno pripremale za taj dan, s. Antonija i s. M. Mirela pridružili su se i mladi iz MVM-a Kistanje sa s. Blaženkom, savjetnica MVM-a na nacionalnoj razini, te mladi MVM-a iz Livna. Uz članove MVM-a zajedno su slavile i sestre naše zajednice u Splitu te roditelji i prijatelji.

Svečano euharistijsko slavlje predslavio je fra Toni Šimunović. U svojoj propovijedi fra Toni je nastojao približiti mladima modele življenja i svjedočenja naglašavajući da ako žele jačati duh, biti zadovoljniji u srcu a time i mirniji u duši, radosniji u susretima, onda neka prepuste Bogu svoje putove neka osluškuju Evanđelje, neka se oslone na onoga koji ima rješenje za svaki njihov problem i sigurno se neće izgubiti. Svijet oko njih je zarazan, na vanjštinu privlačan, ali najčešće vodi daleko od Krista. I, nažalost, tek nakon brojnih posrtaja shvatimo da je samo jedan koji nas neizmjerno ljubi, Krist. Pozvao ih je da po uzoru na sv. Vinka odvažno odgovore današnjem vremenu i tako u Bogu nađu smisao svemu što ih snađe.

Nakon propovijedi slijedio je svečani čin prozivanja za posvetu, a onda i za obećanja onih koji su se na to odlučili. Svi oni zajedno obećali su slijediti Krista po uzoru na Mariju te vršeći djela milosrdne ljubavi po uzoru na sv. Vinka.

Po završetku misnog slavlja prisutnima se u ime MVM-a Split obratila s. Antonija, zahvalivši ponajprije Trojedinom Bogu po kojemu i jesmo stvoreni, zatim Onoj koja nas sve skupa povezuje svojim zagovorom, Bezgrešnoj od Čudotvorne Medaljice te ostalim zaštitnicima sv. Katarini Laboure, sv. Vinku i sv. Lujzi. Uputila je i zahvalu fra Toniju i bogoslovima, svim zajednicama MVM-a s njihovim voditeljicama, sestrama koje prate zajednicu molitveno i na sve druge načine te roditeljima i prijateljima. Posebno se zahvalila i MVM-u Kistanje koji su pjesmom uveličali misno slavlje i druženje nakon toga. Naravno, s posebnom je radošću pozdravila splitsku zajednicu MVM-a koji su i razlog okupljanja i radosti zaželjevši im svaki blagoslov i ustrajnost u dobrim djelima.

Nakon blagoslovne molitve, pjesme i fotografiranja slijedilo je druženje na prigodnom domjenku koji su za drage goste i prijatelje pripremili mladi sa svojim sestrama iz Splita.

Gdje je mladost tu je radost tako da je taj samostanski kutak odzvanjao glasom, smijehom, odnosno mirisao najljepšim mirisom – radosnim zajedništvom kojeg je izvor i počelo Krist, po kojemu i za kojega svjedočimo. Ali ne na taj način da stanemo nego i sada i uvijek nanovo započinjati kako nam je i u zalog ostavio naš sv. Vinko.

O Marijo bez grijeha začeta, moli za nas koji se tebi utječemo!

Sv. Katarino Laboure, moli za nas!

(sad)

 

11.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje