IMG 3732 SmallNa poziv fra Tina Labrovića, župnika u župi sv. Jurja mučenika u Gračacu, naš sestarski zbor pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačina sudjelovao je u nedjelju, 28. listopada, na svečanom misnom slavlju u 11 sati.

Zbor je animirao pjevanje tijekom euharistijskog slavlja, a sestre Antonija Delonga i M. Terezija Brčić Šušak predstavile su našu Družbu. S. Antonija je posebno progovorila o naših sedam sestara koje su mučene za vrijeme Drugog svjetskog rata i za koje je nedavno pokrenut proces za beatifikaciju. Napose je istaknula s. Žarku Ivasić koja je djelovala u Gračacu od 1933. do 1936. radeći u bolnici i obilazeći bolesnike u njihovim domovima. S. M. Terezija je svjedočila o svom pozivu i djelovanju u Družbi sestara milosrdnica. Poslije svete mise sestre su održale prigodni koncert sastavljen od duhovnih i domoljubnih pjesama.

Nakon koncerta riječ zahvale uputio je župnik fra Tino kojem, kao i svim župljanima, i ovim putem zahvaljujemo na pozivu i na iskazanoj srdačnoj dobrodošlici. (smm)

 

06.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje