IMG 20180928 WA0006 SmallPrvi dan trodnevnice sv. Vinku u naš samostan u Sinju živost i radost unijeli su najmlađi. Djeca iz našeg vrtića u pratnji svojih roditelja, starije i mlađe braće i sestara, pa čak i baka i djedova slavili su sv. misu u čast našeg zaštitnika. Nekoliko dana prije pripremali su se za ovo slavlje tako da su oni i pjevali i čitali za vrijeme mise. Kapelica našeg samostana bila je popunjena toliko da nam je bila pretijesna, ali to nije umanjilo radost. Dapače, bili smo još radosniji i Bogu zahvalni za tako veliki odaziv roditelja.

Slavlje je predvodio fra Antonio Mravak, župni vikar župe Čudotvorne Gospe Sinjske i voditelj zajednice vjernika u Brnazama. U svojoj propovijedi obratio se roditeljima ohrabrivši ih u njihovim nastojanjima oko odgoja djece. Pozvao ih je da sebi još jednom posvijeste da su im djeca dar i da budno bdiju nad njima, da ih čuvaju od svojih briga, koje imaju kao roditelji, kako im ne bi, opteretivši ih brigama koje djeca ne mogu nositi, „ukrali“ radost koju imaju. Sve skupa, i roditelje i djecu, na kraju je stavio pod zaštitu sv. Vinka i blagoslovio za što vjernije koračanje na putu vjere.

Nakon sv. mise roditelji i djeca kratko su se družili u dvorani vrtića.

Drugi i treći dan sestre su slavile jutarnjom svetom misom koju je predvodio fra Toni Šimunović, župni vikar župe Čudotvorne Gospe Sinjske. U svojim nagovorima je povezao karizmu sv. Vinka s evanđeljem dana i zahvalio sestrama što tu karizmu živimo i danas u odgoju najmlađih i brizi za starije i nemoćne.

Na samu svetkovinu navečer naše slavlje su svojom pjesmom uzveličali dječji zbor iz Brnaza zajedno s Jelenom Mihaljević koja svake nedjelje svira na dječjoj misi u Brnazama i koja ih uvježbava u pjevanju svake subote. Bio je to tek mali dio zbora jer su mnogi od njih toga dana bili u školi, ali za našu samostansku kapelicu bilo ih je sasvim dovoljno.

Njihova prisutnost među nama ponukala je gvardijana samostana Čudotvorne Gospe Sinjske, fra Petra Klapeža, koji je predvodio slavlje, da kroz propovijed prepriča ukratko život sv. Vinka, a onda je iz cjelokupnog života ovog, svima nama dragog sveca, izvukao pouku kako uvijek trebamo biti otvoreni Božjoj providnosti koja nas vodi kroz život i pruža nam mogućnosti u kojima možemo posvjedočiti svoju ljubav prema Bogu. Trebamo učiti prepoznavati te mogućnosti.

Uz gvardijana u koncelebraciji su sv. misu slavila još četiri svećenika, a našim sestrama su se priključile i sestre franjevke, tako da smo ove godine uistinu imale lijepo slavlje našeg utemeljitelja.

Vjerujemo da bi Vinko slaveći Boga zbog ovakvog zajedništva uskliknuo: „Neka je u svemu hvaljen Bog!“

Neka sv. Vinko svojim zagovorom prati sva naša nastojanja, a nama neka izmoli milost da se nikad ne umorimo u širenju njegove karizme u svijetu u kojem živimo. (sdv)

 

 

11.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje

Nema slika