IMG 3733Ove školske, odnosno akademske godine završni susret marijanske vinkovske mladeži održan je 15. lipnja u malo drugačijem sastavu i na drugačiji način jer je na susretu gostovao mladi igrač Hajduka, Toma Bašić, a pridružile su se i sestre milosrdnice, prijatelji i rodbina članova MVM-a. Bio je to susret na kojem je gost jednostavno, otvoreno i radosno posvjedočio o svom životnom putu i o svom odnosu s Bogom, a bio je protkan meditacijom, pjesmom i molitvom.

Okupljenih se najviše dojmilo Tomino svjedočanstvo i činjenica da se ne boji govoriti o Bogu kojeg je doživio u svojoj nutrini gdje je doživio promjenu. Njegovo svjedočanstvo potiče mlade da žive s Kristom i da djelima pokažu kome pripadaju. Njegov život je svjedočanstvo i poticaj mnogim mladima koji su svojim načinom života odlutali od Boga, kao i starijima koji moraju neumorno obnavljati svoju živu vjeru svakim danom svoga života bez obzira na godine.

Život je svake osobe vrijedan i ima dostojanstvo. Gospodin treba neustrašive radnike na svojoj njivi koji se neće bojati ni govoriti ni djelovati u Njegovo ime, a tome prethodi prisan odnos s Njim u molitvi u svakodnevnom predanju. Neka nam i ovaj susret bude poticaj za odvažnije življenje i svjedočenje. (sme)

07.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje