IMG 20180518 WA0016U petak, 18. svibnja 2018., u samostanskoj kapelici sestara milosrdnica u Zadru održana je sveta misa koju je slavio fra Jurica Galić, a pjevanje je animirao zbor mladih Verbum vitae. Nakon propovijedi dvije su članice Marijanske vinkovske mladeži Zadar, Ena i Ana-Marija, stavile pečat na svoj život u Kristu učinivši posvetu u svojoj zajednici, a Ante i Nikolina položili su svoja obećanja, tj. obećali su da će usvajati duhovnost vlastitu ovoj zajednici, da će apostolski djelovati u vinkovskome duhu, njegovati molitvu i rasti u svetosti života, uzdajući se u pomoć i zagovor gorljivog apostola milosrdne ljubavi sv. Vinka Paulskog i Blažene Djevice Marije od Čudotvorne Medaljice.

Ovom slavlju pridružili su se članovi Marijanske vinkovske mladeži iz Kistanja i, naravno, zadarske sestre milosrdnice koje našu zajednicu udomljuju i trajno ju prate svojom molitvom i naklonošću.

Nakon svečane sv. mise bila je za sve nas organizirana zakuska i zajedničko druženje, koje je proteklo u radosnom ozračju, kroz pjesmu, smijeh, i prijateljski razgovor.

Kruna ovoga lijepog događaja bilo je zajedničko zahvalno hodočašće Gospi od Karavaja u Tisnom. Bilo je to drugog dana trodnevnice Gospi u čast, 24. svibnja. Sv. misu je opet slavio fra Jurica, a pjevanje predvodio zbor mladih Verbum vitae, koji je tom prigodom održao i koncert duhovnih pjesama. Mi smo animirali molitvu krunice i aktivno sudjelovali u slavlju sv. mise. Druženje smo nastavili u župnoj kući, gdje nas je župnik don Lazar Ćibarić toplo primio i ugostio.

Zahvalni Bogu za bogatstvo duhovnih iskustava i ljepotu zajedništva, radosno nastavljamo Vinkovim putem pod zaštitom naše Majke Marije.

Ena Klepić

07.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje