IMG 3260U subotu 19. svibnja, u prigodi 94. rođendana fra Stanka Radića, cijela se naša splitska zajednica oprostila s njim, zahvalivši ponajprije Bogu što ga je očuvao i u zdravlju poživio tolike godine, a onda i fra Stanku koji je bio naš misnik od 2004. godine. Razlog su oproštaja s fra Stankom njegove visoke godine i oslabjele sile koje su ga, rekao je on, prisilno umirovile.

Nakon svečanog misnog slavlja svi smo se okupili u blagovaonici i zapjevali našem svečaru. Naše mlade sestre su izrecitirale pjesmu koja je prije četiri godine, o fra Stankovu 90. rođendanu, nikla iz pera naše s. Vilme. Ta pjesma donosi istinu kako se zapravo fra Stanko odnosio prema obavezi koju je preuzeo prije 14 godina kada je, kako sam svjedoči, odmah i rado prihvatio molbu svog provincijala da bude misnik u Bribirskoj. U jednom dijelu pjesma kaže:

Svakim danom od ranoga jutra
od Gospe do Bribirske njegova je ruta,
bila kiša ili sunce sjalo,
našem fra Stanku do toga nije stalo.
Radost mu je kod sestara doći
kada treba po danu il' po noći…

U ime zajednice, prigodnu riječ zahvale uputila je provincijalna poglavarica s. M. Radoslava uvrstivši u nju i molbu za oproštenje te lijepe želje za dane koje su pred njim. Na kraju je naglasila da prostorna udaljenost neće biti uzrok zaborava, nego da će fra Stanko ostati u našim molitvama, kao što vjerujemo da će i naša zajednica biti u njegovim. Nakon tih riječi uručila mu je prigodni poklon, sliku s. Zdravke, a kuharice su u čast rođendana ispekle tortu.

Na kraju je prigodnu riječ uputio i fra Stanko. Zahvalio je Bogu što ga je očuvao u radosti i spremnosti u poslanju koje je vršio 14 godina. I doista se mogla iščitati istina da su razlog oproštaja oslabjele sile i visoke godine jer se iz njegovih riječi dala iščitati volja za još dana misijskog poslanja kod nas milosrdnica.

Nakon njegovih riječi zaorilo je Živio, a na kraju vrlo žive rekreacije i prigodna pjesma Fala.

Poštovani naš fra Stanko, neka Vas dobri Bog nagradi za svako dobro djelo učinjeno u Njegovo ime i za svaku dobru riječ kojom ste u Njegovo ime tješili i hrabrili. Neka vas po molitvama sestara iz Bribirske čuva u zdravlju do onoga do čega nam je svima doći – do susreta s Njim za koji ste rekli da se ulaznica ne kupuje novcem nego ljubavlju i dobrim djelima. Sretan Vam 94. rođendan i hvala za svakodnevno svjedočenje i darivanje po otajstvu euharistije. (sad)

04.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje