20180518 151724Redovito mjesečno druženje vinkovske obitelji u Splitu u našem samostanu oko Gospodnjeg stola i stola tjelesnog osvježenja kroz susrete i zakusku – slavili smo 18. svibnja. Konferencija sv. Duje koja već niz godina, kako je poznato, okuplja potrebnike svjedočeći Gospodnju i vinkovsku djelotvornu ljubav radosno prati rast ovog zajedništva vinkovske obitelji.

Svaki susret obilježi i poneka osobitost. Ovog petka su sestre dale svoj poseban doprinos i pečat, koji je sve prisutne ispunio udivljenjem i radošću. Zbor sestara sa s. M. Mirtom predvodio je pjevanje na misi i nakon mise sve prisutne počastio buketom divnih melodija! Ono što posebno dira jest da su pratiteljice onih koji su na poseban način dionici Kristova križa sa suznim očima govorile o ispunjenosti duše dok su sestre pjesmom veličale ovaj susret.

Fra Frane, duhovnik Konferencije, povezao je ono uporno Petrovo ponavljanje Kristu iz evanđelja dana: Ti znaš da te volim! s našim svakodnevnim životom. Naše očitovanje ljubavi Kristu upravo je djelotvorna ljubav koju svakodnevno iskazujemo jedni drugima pomažući u potrebama potrebnih, i najpotrebnijih!!! Neka je slavljen Bog u svakom susretu koji slavi dobrotu i ljubav Oca Nebeskog!!! (smg)

 

06.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje