28782623 2011255112473836 3911392893364064792 nU subotu 3. ožujka 2018. članovi Marijanske vinkovske mladeži u Kistanjama položili su svoja obećanja i učinili posvetu u zajednici. Svečanost obećanja održana je drugog dana trodnevne duhovne obnove koju je u Župi predvodio don Mato Brečić, duhovnik u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu. Pjevanje je animirao bend mladih, a uz župnika don Ivana Perkovića i sestre bili su prisutni i članovi Marijanske vinkovske mladeži iz Splita sa sestrama koje ih prate, kao i roditelji, prijatelji i ostali članovi župne zajednice.

U svojoj propovijedi don Mato se osvrnuo na evanđelje dana, a riječ je o prispodobi o izgubljenom sinu, odnosno milosrdnom ocu. Naglasio je temeljni stav djece prema roditeljima i obrnuto, kao i ustrajnost u onome »biti u kući svoga oca«. Dotaknuo je probleme današnjih mladih ljudi kojima je zanimljiviji život vani, izvan vlastitoga doma, negoli život s roditeljima koji im postanu dosadni i naporni sa svojim zabranama i poukama, ne znajući da je to za njihovo dobro. Rekao je da i u svakome od nas čuči rasipni sin, ali i stariji sin koji je umislio da je pravednik. Postajemo rasipni sin u onim trenucima života kad udarimo glavom o zid i taj događaj postane presudan za povratak Bogu na snažniji i intenzivniji način, pravo obraćenje. A stariji sin je u nama onda kada nas uhvati napast da smo bolji od drugih i da nama nitko nije ravan. Ni jedan ni drugi stav ne odgovara osobi oca koji u svom milosrđu prihvaća i jednog i drugog sina, to jest nas, koji se udaljimo ili fizički ili duhovno od svojih roditelja misleći da nam drugi »prijatelji« žele dobro i daju nam istinsku radost.

Nakon propovijedi slijedila su obećanja i posveta, a nakon euharistijskoga slavlja svi su bili pozvani na druženje u župnoj kući. Zahvaljujemo Gospodinu za sva mlada srca koja su se posvetila Bogu u duhu karizme sv. Vinka Paulskoga primajući čudotvornu medaljicu Bezgrešne Djevice te tako obećavši život u duhu evanđelja. Neka ih Krist vodi na njihovu putu svetosti i neka im otvara svaki dan oči za Božje vrijednosti u ovome svijetu. (sme)

 

01.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje