IMG 20180127 WA0027Ove je godine Župa Gospe Sinjske – filijala Brnaze prvi put organizirala duhovno-rekreativni susret djece koja redovito pjevaju na sv. misi. Susret je održan u našem samostanu u Ćurlinima kod Sinja, 27. siječnja.

Crkveni dječji zbor u Brnazama osnovan je prije dvije godine i za sada ima šezdeset i pet članova, a broj još uvijek raste. Njime ravna Jelena Mihaljević u suradnji sa s. Dominikom Vrdoljak i imaju redovne probe svake subote u 10 sati. Da bi sudjelovanje u svetoj misi bilo još ljepše, tu su još Ena, Fani i Anđela sa svojim instrumentima: flautom, violinom i violom.

Na susretu, koji smo započeli okupljanjem ispred Dalmatinke, sudjelovalo je četrdesetak članova. I, budući da nam je Bog dao prekrasno vrijeme, raspjevani i veseli uputili smo se do Samostana susreta u Ćurlinima. Bilo je lijepo čuti pjesmu i dječji smijeh.

U kući nas je dočekao pripremljen stol za igru tombole. U žaru želje da se osvoji poneka cinkvina ili tombola, priželjkivali smo broj koji nam nedostaje… Neki su imali više sreće, a neki su ostali zadovoljni igrom i druženjem bez imalo jala što nisu ništa osvojili. Darove za ovu igru osigurao je duhovni voditelj naše zajednice sv. Nikole Tavelića, župni vikar fra Antonio Mravak. Hvala mu za velikodušnost.

Poslije okrjepe tijela, naša je Jelena stavila na svoja ramena harmoniku te smo slavili Boga pjesmom dok god nismo izredali sve pjesme kojih smo se sjetili… Zatim smo se spustili na livadu i na onom predivnom prostoru, slobodni kao ptice, igrali našu najdražu igru – igru graničara.

Kako vrijeme brzo proleti… Pitali smo se zašto nismo rekli roditeljima da dođu kasnije po nas.

Opet smo formirali kolonu i pjevajući sišli niz ulicu do Dalmatinke, gdje su nas dočekali roditelji.

Svi sretni i zahvalni Bogu za ovaj dan, s radošću iščekujemo novi susret. (sdv)

08.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje