20180119 154101Od otvorenja naše samostanske kapele u Splitu, četvrtu godinu za redom, redovito se održavaju mjesečna misna slavlja i druženje vinkovske obitelji i svih potrebnika s kojima se susrećemo u svom djelovanju. Ovog trećeg petka u mjesecu, 19. siječnja, družili smo se prvi put u ovoj godini. Kapelu je ispunilo mnoštvo među kojima su bila djeca s intelektualnim poteškoćama iz Udruge Zvono, djeca iz Osnovne škole Split 3 te osobe iz Udruge gluhih i nagluhih osoba. Pridružila nam se i ekipa s Laudato televizije koja je pratila naše slavlje zajedništva.

Fra Frano Delić, duhovnik splitske Konferencije, koji je redovito na raspolaganju za ispovijed prije mise i koji predvodi misno slavlje, počeo je propovijed komunicirajući s djecom da bi ih doveo do zaključka koliko je u životu važna škola, crkva i ambulanta. Povezujući s evanđeljem koje govori o Isusu koji traži svoje učenike, propovjednik je rekao da svi ne možemo biti izvrsni učenici, ali da svi možemo imati izvrsno vladanje. Zato je za domaći rad zadao svima osluškivanje učitelja Isusa i molitvu da budemo dobri učenici. Svakako – na prvom mjestu je nedjeljna misa! Isus je i naš liječnik, s njim je moguće nositi patnju, On može i liječiti našu bol. Tako ćemo ostati s njim jer nikako ne bismo smjeli izdati i napustiti Isusa, kao što je to učinio učenik »koji ga izda«.

Predsjednik Konferencije gosp. Duje Kanajet na kraju misnoga slavlja pozvao je okupljene da poslušaju nekoliko pjesama koje će djeca otpjevati te da nakon toga sudjeluju na redovitom druženju u prostorima samostana, uz pizzu i kolače, te mogućnost liječničkoga pregleda. (smg)

Na poveznici možete pogledati video-prilog Laudato televizije.

08.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje