IMG 1446U petak, 15. prosinca održan je redoviti mjesečni susret bolesnih i nemoćnih koji organizira Udruga sv. Vinka Paulskoga, Konferencija sv. Duje, zajedno sa sestrama milosrdnicama, mladima sv. Vinka i Marijanskom vinkovskom mladeži. Svetu misu predvodio je p. Stipo Balatinac, DI, a pjevanje je animirala s. Kristijana Ćapeta.

U svojoj propovijedi p. Balatinac se osvrnuo na iščekivanje Isusova rođenja, na način na koji će svi vidjeti zaokret u našem životu, kad ćemo se sresti s trenutkom vrijednim vječnosti, nešto gdje će se osjetiti promjena u našem vjerničkom i kršćanskom življenju. Spomenuo je i Drinske mučenice koje su se toga dana slavile u liturgiji te sv. Mariju Krucifiksu di Rosa, utemeljiteljicu sestara Službenica Milosrđa, kao i naše svece vinkovske obitelji koji su se za svoj ideal borili i nisu posustali. Tako je i vrijeme adventa prilika svima nama da se usmjerimo malo više Bogu i krenemo drugačijim putem.

Zajedništvo nakon svete euharistije nastavilo se u susjednoj prostoriji gdje smo kroz agape dali hvalu Bogu po radosti na licima svih nazočnih i po otvorenosti svima koji su potrebni naše pažnje i ljubavi. (sme)

 

11.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje