IMG 2261U subotu 25. studenoga, u samostanu svetog Vinka u Splitu, članovi Marijanske vinkovske mladeži položili su svoja obećanja i primili posvetu. Svečanost se odvijala pod euharistijskim slavljem koje je predvodio fra Ante Akrap, franjevac Provincije Presvetog Otkupitelja, a ministrirao je bogoslov fra Ivo Rastočić. Dragi gosti bili su članovi MVM-a Kistanje, čiji je bend svojim pjevanjem i sviranjem uzveličao misno slavlje, i članovi MVM-a Zadar, uz prisutnost roditelja, braće, sestara, prijatelja, te sestara milosrdnica koje molitvom i djelima podržavaju rad Marijanske vinkovske mladeži. Dvije djevojke su nakon trogodišnje formacije izrekle obrazac posvete, a četrnaest članova je položilo obećanja.

U svojoj homiliji fra Ante je naglasio više aspekata služenja kao i težinu samih obećanja, naglasivši kako je, nakon pročitanog obrasca, sam sebe upitao može li mlada osoba, u ovo današnje vrijeme, to obećati i zaista vršiti. Usmjerio je sve nazočne na Krista koji je cilj našega života, ukazao je na neizostavnu prisutnost Blažene Djevice Marije čiju medaljicu članovi nose, na potreban zagovor sv. Vinka Paulskoga i sv. Katarine Labouré, kao i na njihovo nasljedovanje u poniznosti i služenju siromasima. Rekao je da su Isus i Marija s nama u svakoj situaciji života, u onim najobičnijim kao i u najsvečanijim, kako je to bilo i na svadbi u Kani Galilejskoj gdje je bila i Isusova majka, tiha pratiteljica i zagovornica.

Nakon homilije slijedila su obećanja:

Svećenik: Dragi mladi, što danas želite?
Mladi: Želimo se posvetiti Isusu s Marijom u Marijanskoj vinkovskoj mladeži.
S: Jeste li spremni učiniti tu posvetu u Udruzi?
M: Jesmo, s milošću Božjom.
S: Znate li na što vas veže ova posveta?
M: Živjeti kršćanski život u punini, slijedeći Isusa Krista, navjestitelja Radosne vijesti siromasima, nasljedujući Marijine kreposti i njezino velikodušno darivanje same sebe te posvećujući se služenju i evangelizaciji siromaha, kao što nas je sveti Vinko Paulski učio.
S: Obećavate li da ćete nastojati živjeti vrline koje trebaju odlikovati Marijansku vinkovsku mladež: duh suradnje (poniznost), osjetljivost prema siromasima (ljubav), jasnoću (čistoću i jednostavnost) i uvijek tražiti volju Božju (poslušnost)?
M: Da, obećavamo.

Nakon izrečenih riječi, uslijedio je blagoslov i primanje medaljica. Obrazac je završio prigodnom molitvom Blaženoj Djevici Mariji od Čudotvorne Medaljice koju su članovi MVM-a izrekli jednoglasno.

Po završetku svete mise uslijedio je kratki program, odnosno članovi MVM-a izveli su dvije šaljive predstave Kuma Janja i Anđeli se svađaju. Smijeh i radost nastavili su se kroz pjesmu, razgovor, nova poznanstva. Zahvalni za sve milosti i darove koje su primili, članovi su zajedno s obiteljima otišli radosni svojim kućama noseći blagoslov koji su primili, a sestre su bile radosne i ispunjene jer su toga dana vidjele da Vinkovo lice i dalje blista na licima mnogih i da Vinkovo srce i dalje živi u mnogim milosrdnim srcima. (sme)

 

09.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje