20171118 132126Na dan pada Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga, uputile smo se iz Splita u Škabrnju pridružiti se mnoštvu koje na tom mjestu patnje i stradanja iskazuje poštovanje blizinom, molitvom, tišinom…

Molitvom krunice, slušanjem ispričanih priča stradalnika, razmjenom i vlastitih iskustava tih ratnih godina… stigli smo na mjesto okupljanja na početku sela. Već je velik broj ljudi čekao da povorka krene… Tišina i riječi koje su najčešće izricale sjećanja na taj dan, dane i godine… ispunjavale su to vrijeme i korake…. Nakon paljenja svijeća i postavljanja vijenaca na spomen-obilježje stradanja nedaleko crkve, slijedilo je misno slavlje. Pod okriljem Gospe čiji je kip svjedočio strahote mržnje i zla, molili smo za snagu života i opraštanja… Prigodnim programom nakon mise podsjetili smo se ključnih momenata ove neizmjerne patnje i stradanja. Zatim je povorka krenula prema groblju, tom mjestu nade u uskrsnuće i Život!!!

Neka nam svima u dragoj nam Zemlji Hrvata ovi dani u svako novo jutro udahnu snagu ljubavi i opraštanja! Da živimo!!!! (smg)

 

11.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje