IMG 9898Već dugi niz godina, od 2004., u našem samostanu susreta u Ćurlinima redovito se održavaju susreti za djevojke različitog uzrasta. Tako su i ove godine, 28. listopada, s. Dominika, s. Zdravka i s. M. Mirela započele s radom u ovoj školskoj godini i održale prvi susret za djevojčice 5. i 6. razreda. Na susretu su sudjelovale 52 djevojčice iz župa Sinj, Brnaze, Turjaci, Košute i Dicmo.

Cjelodnevni program započele smo pjesmom i upoznavanjem nakon čega je s. Dominika održala katehezu o sv. Vinku Paulskom u kojoj je naglasila bitne značajke iz života tog velikog milosrdnog svetca te nastavila o utemeljenju i djelovanju sestra milosrdnica. Jutarnji program završile smo meditacijom protkanom mislima sv. Vinka. U poslijepodnevnim satima nastavile smo druženje kroz igru i pjesmu, te kroz pripremu za svetu ispovijed i svetu misu, koju je predvodio don Ivan Marić. Don Ivan se u propovijedi osvrnuo na blagdan svetih apostola Šimuna i Jude Tadeja te progovorio o pozivu, pozivu na svakodnevno radosno i odvažno služenje.

Obogaćene tim mislima i međusobnim druženjem, radosno smo se uputile svojim kućama kako bismo svjedočile Božju ljubav i u svojim domovima. (szm)

12.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje