DSC05716Na poziv župnika Potravlja, fra Stanka Dotura u subotu, 7. listopada, na blagdan Kraljice Svete Krunice, naš Zbor održao je prigodni koncert marijanskih i domoljubnih pjesmama. To je bio treći dan trodnevnice prigodom 350. obljetnice osnivanja župe sv. Filipa i Jakova u Potravlju i 290. obljetnice slike Gospe Potravske.

Misu zadnjega dana trodnevnice predvodio je fra Bože Vuleta, duhovnik bogoslova Franjevačke provincije Presvetog Otkupitelja u Splitu. Fra Bože je u svojoj propovijedi istaknuo značenje svakoga ljudskog slavlja, od rođenja pa do smrti, kao i sudjelovanje u životu, kako Crkve, tako i obitelji i naroda. Naglasio je da živu Crkvu čine živi ljudi i zbog toga su nam danas potrebna djeca, mladi i svi oni koji su pozvani na novost u Kristu, na buđenje i na radost. Potaknuo je okupljene vjernike na poniznije življenje, na prihvaćanje teškoća i radosti, na vjernost Bogu u zdravlju i bolesti, ali i na odricanje od oholosti koja zasjenjuje ljepotu duše i želi uništiti ono što je Božje u čovjeku.

Nakon svete mise i koncerta sestara župnik je uputio riječi zahvale najprije dobrome Bogu, zatim predvoditelju misnog slavlja fra Boži i sestrama što su se odazvale i bile prisutne u trodnevnici ove obljetnice. Potom je podijelio bijele kape s natpisom 350 godina župe Potravlje svakom članu – predstavniku obitelji koji su prisustvovali misi, a sestre su bile pozvane na domjenak i druženje u župnoj kući. (sme)

 

10.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje