20170624 110605U Sinju, u svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske, 24. lipnja 2017., slavilo se nesvakidašnje zajedništvo. Već tradicionalno u lipnju Konferencija sv. Duje – Split organizira hodočašće starijih i nemoćnih osoba i osoba s invaliditetom. Iz godine u godinu to hodočašće postaje sve očitije slavlje suradnje i zajedništva svih konferencija južnog dijela Lijepe Naše, sestara milosrdnica i svih članova Vinkovske obitelji te osoba kojima udruga diljem Nadbiskupije nastoji blažiti križeve života. Ove godine zajedno smo se našli oko Majke od Milosti i s članovima Udruge tjelesnih invalida Sinj (UTIS).

Tijekom jutarnjih sati brojno mnoštvo okupljalo se u dvorištu franjevačkog samostana. Misno slavlje počelo je procesijom iz dvorišta kroz samostan do crkve. Praćeni zvucima orgulja i pjesmom, koju je predvodio dječji zbor svetišta pod vodstvom fra Jure i s. Jelene, ulazili smo u crkvu i polako ispunjavali sveti prostor.

Misu je predvodio fra Petar Klapež, gvardijan samostana i naš domaćin. Pozvao nas je na sabranost i traženje oprosta posebno za sve što smo loše učinili bolesnima i nemoćnima.

U propovijedi nas je pozvao na razmišljanje – kako se Bog može poslužiti našim životima, bolest je milosni Božji zahvat na spas naših obitelji, društva, Crkve, i proslava Boga… Isus nam progovara na više načina, najčešće preko Majke… Ovdje – preko Majke Milosti!

Nakon svete mise s. M. Augustina nas je provela kroz Salomonsku stvarnost. Riječju i slikom predočila nam je kolika čuda radi čudo Božje dobrote u ljudskim srcima koja probudi na djelovanje. Udruga vrlo revno i učinkovito od samih početaka prati s. M. Augustinu – Martu u njenom misijskom djelovanju jer je upravo ona najzaslužnija za osnivanje Konferencije sv. Duje.

Mnoge vrijedne Marte pripremile su i servirale uistinu obilat ručak, koji je mozaik dobrote brojnih donatora koji godinama prate djelovanje Udruge.

Poslije ručka bila je prigoda za posjet Muzeju Sinjske alke te da se izmijeni još pokoja riječ i podijeli radost do nekog novog susreta. (smg)

03.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje