svAnteŽupa Turjaci ove godine slavi 330. obljetnicu osnutka. Tom prigodom održava se trodnevna proslava koja je ujedno i duhovna priprava za proslavu patrona župe – svetog Ante Padovanskog. Duhovnu obnovu predvodi o. Branko Zebić, karmelićanin iz Splita. Na poziv župnika fra Petra Gulića, prvu večer trodnevnice sveto euharistijsko slavlje svojim pjevanjem uveličao je naš zbor iz Splita pod ravnanjem s. M. Mirte Škopljanac Mačina, a poslije svete mise održan je i koncert duhovnih i domoljubnih pjesama.

U ovu veliku obljetnicu župe Turjaci utkano je i 48 godina požrtvovnog rada sestara naše Provincije. Sestre su u župu Turjake došle 1965. godine. Prvih godina u župi su djelovale po dvije sestre, jedna koja vrši službu kuharice i druga koja se brine za župno gospodarstvo i kućanske poslove. Od 1974. sestre počinju s vođenjem katehizacije, a kasnije i s vođenjm pjevanja i sviranjem. Zbog sve manjeg broja sestara, 1994. prestaje rad sestara u župnom kućanstvu pa se zatvara sestarska zajednica u Turjacima. Međutim, sestre katehistice redovito odlaze iz Sinja u Turjake i vode vjeronauk i pjevanje sve do kolovoza 2013. kada u potpunosti prestaje djelatnost sestara milosrdnica u župi.

Neka Gospodin po proslavi ovoga jubileja blagoslovi župu Turjaci i posadi klicu duhovnoga zvanja u mladima koji će biti spremni služiti Njemu i bližnjemu za dobro Crkve i svoje Domovine.

03.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje