20170421 163530Redovita mjesečna druženja starijih i nemoćnih te vinkovske obitelji, u našem samostanu u Splitu, nastavljaju se i u uskrsnom vremenu. Tako smo se okupili i na vazmeni petak, 21. travnja 2017.

Oko Gospodnjeg stola na svetoj misi okupljeni smo zajedno s duhovnikom udruge fra Franom Delićem, franjevcem provincije Sv. Jeronima – Zadar. Fra Frano je na našim druženjima na raspolaganju i za ispovijed prije mise. Njegova jednostavnost, duhovnost i toplina oblikuje i njegove propovijedi. „Okupljamo se u vrijeme kad ljudi završavaju svoj posao, žure u nove obaveze, a mi smo ovdje da bismo s Uskrslim slavili zajedništvo i snagu Njegova života. Jako je važno svakodnevno se družiti s Isusom, biti uz Njega, jer On svojom ljubavlju želi ispunjavati i oblikovati naše živote. On vidi naše potrebe baš kao što je apostolima očitovao svoju prisutnost i pomoć….“

Redovito pa tako i ovaj put – ujedinjujemo Marte i Marije. Nakon slavljenja u kapeli nastavili smo svi zajedno slavlje uz osvježenje u prostorima samostana. (smg)

09.jpg

SPLIT - Kapela Navještenja Gospodinova

NEDJELJA
7.00 – Molitva časoslova

7.30 – Sveta misa

PONEDJELJAK – SUBOTA
6.30 – Molitva časoslova
6.50 – Sveta misa

ČETVRTAK
7.30 – 18.00 – Euharistijsko klanjanje